Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO: Zatlers slavē ģenerālprokuroru Maizīti

Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien uzteica ģenerālprokurora Jāņa Maizīša darbu. Trešdien notiek virsprokuroru sanāksme, kurā ģenerālprokurors J.Maizītis sniedz informāciju par pagājušā gada darba rezultātiem, kā arī svarīgākajiem prokuratūras darba virzieniem šogad. Viņam šogad beidzas pilnvaru termiņš un martā Augstākās tiesas priekšsēdētājs solījis izvirzīt kandidatūru šim amatam.

“Jānim Maizīša kungam piemīt tā izturība, drosme un korektums, kas nepieciešams prokuratūras vadītājam. Ģenerālprokurors ar savu darbu ir pierādījis, ka ir gatavs kritikai, un tas nav mazsvarīgi. Atzinīgi novērtēju ģenerālprokurora drosmi neslēpt prokuroru darba negācijas un arī izteikto gatavību uzņemties ģenerālprokurora amatu nākamajā termiņā. Tieši no prokuratūras vadītāja personības, zināšanām, prasmēm un pieredzes būs atkarīga prokuratūras rītdiena,” sacīja V.Zatlers.

Valsts prezidents iepriekš ir norādījis, ka tikai Augstākas tiesas priekšsēdētāja kompetencē ir iesniegt Saeimai  priekšlikumu par ģenerālprokuroru.

V.Zatlers, uzrunājot prokurorus, arī sacīja, ka daudzi notikumi šodien izaicina tiesiskumu. “Diemžēl vēl joprojām par Latviju runā kā par korumpētu valsti. Ja amatpersonas savā rīcībā un lēmumos nevēlas apzināties atbildību likuma priekšā un sabiedrībā rodas pārliecība par to, ka likums un taisnība valstī nav goda vietā, tiesiskums ir apdraudēts. Daudzu sabiedrību satraucošu parādību atrisinājuma pavedieni šodien atrodas prokuroru rokās. Tikai prokuroru spēja vienmēr un visur ievērot likuma burtu un garu, nepakļauties nekādai ietekmei būs izšķirošais faktors, lai sabiedrība nezaudētu ticību tiesiskumam un likuma varai,” uzskata V.Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

erer

Valda Zatlera uzruna prokuroriem

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas