Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

FOTOREPORTĀŽA: Vēsturnieki un filozofi pamet Brīvības ielu

22.decembrī simboliskā gājienā uz Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes (LU VFF) jaunajām telpām Mārstaļu ielā 28/30 devās vairāk nekā simts fakultātes studentu, nesot rokās krēslus no iepriekšējām telpām.

Skvēriņā iepretim LU centrālās ēkas ar gājiena dalībniekiem sasveicinājās universitātes rektors Mārcis Auziņš, vēlot veiksmi jaunajās telpās.

"Ir žēl, jo šajās telpās pavadīts garš mūžs," aģentūrai LETA par fakultātes pārcelšanu izteicās ilggadējais dekāns Gvido Straube. Lai arī finansiālo apstākļu dēļ fakultātes pārcelšana ir praktiski neizbēgama, Straube uzskata, ka šis gadījums uzskatāmi parāda nesakārtotību valsts nekustamo īpašumu jomā, proti, ja valsts būtu laicīgi nodevusi Brīvības bulvāra ēku LU, pārcelšanās nenotiktu.

Brīvības ielā LU VFF atradusies pēdējos 63 gadus. Pašas fakultātes pirmsākumi meklējami 1919.gadā, kad Latvijas Valsts universitātes Filoloģijas un filozofijas fakultāte, kurā bija iekļauta arī vēstures programma, atradās pašreizējā LU galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19. Vēlāk tā tika sadalīta Vēstures fakultātē un Filoloģijas fakultātē, savukārt 1970.gadā tā tika pārdēvēta par Vēstures un filozofijas fakultāti.

Kopš 1946.gadā ēku Brīvības piemēroja LVU Vēstures fakultātes vajadzībām.

Telpas Brīvības ielā universitāte nomāja no VAS "Valsts nekustamie īpašumi", savukārt ēka Mārstaļu ielā pieder LU. Šī iemesla dēļ varētu ietaupīt aptuveni 150 000 latu gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas