Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Freivalds nedomā, ka viņam nepietiek zināšanu LJA vadīšanai

Bijušais Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Nils Freivalds (LPP/LC), kas drīz pēc aiziešanas no šī amata tika iecelts par Latvijas Jūras administrācijas (LJA) vadītāju, neuzskata, ka viņam nepietiktu zināšanu šīs iestādes vadīšanai, jo viņš būšot administratīvais vadītājs, sestdien vēsta laikraksts Diena. Arī satiksmes ministra Kaspara Gerharda (TB/LNNK) preses pārstāve Inga Spriņķe paudusi viedokli, ka N.Freivalds SM pārraudzīja visas jomas, tāpēc "nav šaubu par viņa atbilstību darbam šaurā nozarē".

Par situāciju gan šokēti citi nozares pārstāvji. "Sašutums ir neizmērojams. Šeit brigadieri nav vajadzīgi," N.Freivalda iecelšanu kritizē Latvijas Jūrniecības savienības priekšsēdis Antons Vjaters (JL). Tagad LJA valdē vairs nav neviena jūrniecības speciālista, jo otrs jūlijā ieceltais valdes loceklis Ģirts Auškāps (TB/LNNK) ir strādājis Rīgas domē.

Līdzšinējais LJA vadītājs Artūrs Brokovskis-Vaivods amatu būtu zaudējis jebkurā gadījumā, uzsvērusi I.Spriņķe, taču piektdien līdz darba dienas beigām nav varējusi paskaidrot atcelšanas iemeslu. N.Freivalds stāstījis, ka LJA bijušas dažas uzdevumu neizpildes, arī viedokļu nesakritība ar SM par tiesību aktu jautājumiem. N.Freivalds noliedzis, ka viņam piesolīts amats, lai viņš pamestu SM - vietu LJA ministrs piedāvājis nedaudz vēlāk.

A.Brokovskis-Vaivods Dienai norādījis, ka neredzot pamatojumu atcelšanai, tomēr vairījās komentēt, vai paliks LJA, ja N.Freivalds viņam šādu iespēju piedāvās.

N.Freivalda alga jaunajā amatā šogad būšot 2000 latu, nākamgad tā varētu mainīties.

Kā vēstīts, N.Freivalds valsts sekretāra amatu pameta 10.novembrī pēc peripetijām ap bēdīgā finanšu stāvoklī esošo Latvijas pastu un ar to saistīto pasta bankas projektu, bet tieši pēc nedēļas LJA darbiniekus sasniegusi ziņa, ka no 18.novembra iepriekšējais vadītājs A.Brokovskis-Vaivods ar SM gādību atcelts no amata un viņa vietā iecelts N.Freivalds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas