Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Gadu veco bērnu smagi sakoda ģimenes suns

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
May
M
Tā bija bezgalīga greizsirdība, jo nu visa vecāku uzmanība pievērsta bērnam.... līdzšinējais mīlulis suns izmantoja brīdi, kad atstāts divatā ar bērnu. Diemžēl vecāku neuzmanība....un vajadzēja iepriekš pamanīt suņa attieksmi!!! Kaut mazā izveseļotos! Suni gan ar steigu jāatdod prātīgiem cilvēkiem - īstenībā viņa vaina ir, ka ļoti iemīlējies saimniekos un prātiņā nojuka robežas - vai jāiemidzina.
ozols
o
Katram sunim ir savs raksturs, ari ļoti labi dresēts suns paliks greizsirdīgs, kad piecus gadus ir bijis ģimenes mīlulis, tagad ir piedzimis sīkais un par suni neviens neliekas ne zinis. Pievērsiet uzmanību vācu aitu suns !!!
DD1
D
Cik rezes nav dzirdeeti sunju saimnieku uzbrukumi un apvainojumi, ja iedroshinies aizraadiit par uzpurnja truukumu vai izkaarniijumu atstaashanu uz trotuaara. Ne vienu pashu reizi atvainoshanaas un savaakshana. Sunju saimnieku patvalja Riigaa ir neiedomaajama. Cik naudas vien vareetu pashvaldiiba iekaseet par to, ko saimnieks nesavaac aiz sunja. Cilveeki nedriikst parku zaalaajos atpuusties, bet sunji meeslot - luudzu.
Loreta
L
Šis gadījums kārtējo reizi pierāda, ka suņu turēšana ir ļoti liela atbildība, praktiski tieši tāda pati, kā ieroča turēšana vai bērna adopcija. Tieši tāpēc jābūt arī ļoti stingriem nosacījumiem un vēl stingrākai kontrolei pār to ievērošanu. Pretējā gadījumā daudzi suņi kļūst par draudu sabiedrībai. Cik bieži nācies secināt, ka, piemēram, pludmales apmeklēšana vairs nav iespējama, jo katra mazākā pastaiga gar jūru saistīta ar sakošanas draudiem no vai nu neaudzināta suņa, vai no klaiņojoša suņa vai arī suņa, kas "speciāli tiek audzināts trenkāt atpūtniekus". Būtu labi, ja visiem suņu turētājiem būtu savi četrkājainie draugi jāapmāca "suņu skolās", tāpat būtu labi pārliecināties, vai suņu turētāji ir psihiski līdzsvarotas personas, vai nav sodāmības, kas varētu radīt pamatu šaubīties par to, vai persona spētu uzņemties atbildību par suni. Būtu labi, ja reiz pa reizei kāds apskatītu, kādos apstākļos dzīvo suns, vai vispār tiek barots vai arī tiek palaists pa mikrorajonu "pameklēt barību". Jābūt arī kāda noteikta kārtība, ko dara ar suni, kas sakož cilvēku - pirmkārt, šādā gadījumā būtu jāsedz bez nekādas tiesāšanās ārstēšanās izdevumi, t.sk. pošu izdevumi, piemēram, pret trakumsērgu, turklāt jāapsver, vai šādos gadījumos suns ir jāatņem saimniekam un jāievieto patversmē, kur tad lemtu, vai suns iemidzināms vai nododams kārtīgu saimnieku rokas. Ceru, ka bērniņš spēs pilnvērtīgi turpināt dzīvi! Ļoti, ļoti žēl, ka tā notiek. Bet tiešām - šim gadījumam vajadzētu radīt pamatu katram suņa saimniekam pārdomāt, vai viņš ir kārtīgs saimnieks un vai spēj nodrošināt, ka viņa mīlestība pret suņiem nenāk par ļaunu sev un citiem.
estere
e
divi suņi un viens cilvēks, kuram abi grib pieglauzties, tiešām bīstamas situācijas. esmu bijusi tādās situācijās, kad mans suns nez kāpēc trakoti grib mesties klāt otra suņa saimniekam, un tad paldies dievam pa gaisu gāja zobi tikai suņu starpā.
estere
e
jā tas tiešām svarīgi, kāpēc cilvēkam mājās ir vācu aitas sugas suns. tas nu tiešām ir mantas sargātājs. šie suņi ir ļoti gudri, nez kas konkrētajam indivīdam ir uznācis. jebkurā gadījumā vainīgas visas puses, suns ir tikai dzīvniekies, cilvēkam ir jāapzinās tas un jānovērtē situācija kādā viņš suni laiž klāt savam miesīgam bērnam. bet nu liekas, ka suns gribēja paradīt, kurš te barā ir galvenais. līdz ar to ir pieļauta kļūda audzināšanā un suns sevi uzskata par galveno ģimenē, kas tiešām ir pagalam nelāgs gadījums.
KLM
K
Atļaušos Jums nepiekrist - Baskervilas suns un bagātība (vai nabadzība), manuprāt ir nevietā - izstāstot Jums vienu patiesu notikumu - ģimene ar mazu meitenīti un mazu klēpja sunīti devās apciemot vecmāmiņu laukos - pie ķēdes piesietais vecmātes suns, no priekiem gluži traks, sen pazīdams gan atbraucējus, gan mazo suņuku, brīdi, kad bērns apmīļoja pie ķēdes piesieto, bet pieskrienot klēpja sunītim,paglaudīja arī mazo suņuku, lielais, nu īsts miera mika, nokoda bērnam degunu.....Suņu greizsirdība, tostarp pret savu bļodiņu, ir sen zināma, un šeit daļa vainas jāuzņemās vecākiem, kuriem, manuprāt, tas bija jāzin......
sss
s
Laikam bagāti ļaudis tie vecāki, ka jātur baskervils mājās un bērnu nevar uzpasēt. Kaut kāds briesmīgs murgs - piedzimst vesels bērns un to sakropļo pašu mājā. Vai te nevajadzētu publiksu sodu vecākiem, lai citi suņu mīļi arī ieklausās???
kāmis
k
nu nav jau tur arī 100% paradīze, bet pa lielākai daļai tur tomēr cilvēciņi ir tikuši skaidrībā, ka suns nav tā miskaste, kura pieķēdēta pie mājas stūra un barojama ar to kas pašam palicis pāri. suns prasa laiku un naudu, un ja pietikoši daudzās paaudzēs tas ir dabūts, tad parasti nesanāk slikti suņi. ar mieru un mīlestību viss sanāk. var jau sabojāt, bet tad jāpiepūlas. p.s. par gadījumu neizteikšos. meitenītei , lai veicas.
kāmis
k
pa lielākai daļai cilvēciņi nepārzin suņu šķirnes un ir pilnīgi tupi , ja runa iet par suņu raksturu vai turēšanu.
KLM
K
Vēlreiz laba vēlējumi bērniņam ! Esteres kundze, arī mani satrieca suņuki ārzemēs - lielākus miera mikas nav iespējams iedomāties - uzrunājot saimnieku , kaut ko pajautājot, tieši suņuks izrāda vislielāko prieku, nereti mēģinot nolaizīt degunu pilnīgi svešam cilvēkam... Kā viņi (saimnieki) to panāk ....?
estere
e
bet vispār man nav saprotams,no kurienes latviešos (komentētājos)radušās tās paniskās bailes no suņiem, pastaigajos ar savu labradoru pa pilsētu, un labradors taču vispār tiek pozicionēts kā bērnu draugs utt, bet vienalga cilvēki met līkumu.manuprāt, cilvēkiem, bērniem nav jāmāca baidīties no suņiem, ir jāmāca viņus respektēt. kam bailes ir izdevīgas?vēl jo vairāk zinot to slaveno stereotipu par to, ka suņi sajūtot cilvēka bailes,bla bla.tad principā iesējot sevī un savos bērnos bailes no suņa, jūs sevi un savus mācekļus pakļaujat reālām briesmām. un visi tie uzpurņi. pēdējā pieredze iz vācijas liecina - neredzēju tur nevienam sunim uzpurni un daži pilsētas biezi apdzīvotajā daļā pat saimniekiem gājā blakus bez pavadas.
estere
e
iespējams ka pārdzīvojumi bērnam liks atcerēties šo gadījumu, bet vispār jau man liekas kaut kaads apziniigais vecums un atmiņa bērniem sāk attīstīties no 3-4gadu vecuma. diez vai meiteniite to atcereesies. cerams ar vinju viss buus labi
KLM
K
Bērniņam no visas sirds - turies un veseļojies pēc iespējas ātrāk, lai Dieviņš Tev palīdz! Kas attiecās uz suņiem - mēs bieži vien no aizkustinājuma gandrīz vai raudam, uzzinot, ka neskaitami suņuki visā pasaulē ir glābuši ne tikai savus saimniekus, bet pilnīgi svešus cilvēkus, pašie ne reti ejot bojā, tas nenoliedzami, kādēļ šis suns rīkojās tā, es nezinu, bet pieļauju, ka......
Peintbols
P
Labs suns ,slikts suns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas