Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Gadu vecs zēns iedzer motoreļļu, kas bija limonādes pudelē

Pirmdien ātrās palīdzības mediķi kārtējo reizi sniedza palīdzību mazam bērnam, kurš iedzēris dzīvībai bīstamu šķidrumu, - Kurzemē Pelču pagastā gadu vecs zēns, kamēr tēvs ar elektrisko zāģi zāģējis malku, pamanījās iedzert motoreļļu, kas bija ielieta limonādes pudelē.

Zēnam sākusies vemšana, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienests. Mediķu brigāde pēc pirmās palīdzības sniegšanas bērnu nogādājusi Kuldīgas slimnīcā.

NMP dienests atgādina par līdzīgu gadījumu, kas noticis arī aizvadītajās brīvdienās. Vecāku neuzmanības dēļ Baldonē cieta gadu vecs zēns, kurš iedzēra degmaisījumu. Bērns nogādāts Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Diena.lv jau ziņojusi par vairākiem bērniem, kas iedzēruši degmaisījumu un nonākuši slimnīcā. Mediķi aicina pieaugušos neatstāt bērniem pieejamā vietā degmaisījumus, degvielu, motoreļļu un citus dzīvībai bīstamus šķidrumus, jo īpaši, ja tie atrodas traukos, kuriem ir viegli atverams vāks vai korķis. Tāpat nav ieteicams ķīmiskus un indīgus šķidrumus pārliet dažādos pārtikas traukos, jo tas palielina iespējamību, ka kaitīgo šķidrumu var iedzert ne tikai bērni, bet pārskatīšanās dēļ arī paši pieaugušie. Mediķi uzsver, ka mazu bērnu attīstībā ir posms, kad apkārtējo pasauli viņi iepazīst ar ožu, tausti, garšu un citām maņām. Indīgais šķidrums var nonākt ne tikai barības vadā un kuņģī, bet arī radīt neatgriezenisku plaušu bojājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas