Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Gaiķēnam par pacelšanos pie Šlesera logiem piemēro 20 latu naudassodu

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa "telšu pilsētiņas" dibinātājam Gintam Gaiķēnam trešdien nolēma piemērot 20 latu naudassodu par 13.janvārī sarīkoto nesankcionēto protesta akciju pie Rīgas rātsnama un nepakļaušanos pašvaldības policistu likumīgajām prasībām pārtraukt šo piketu.

Tiesa abas lietas - par piketu organizēšanas kārtības pārkāpšanu un par nepakļaušanos pašvaldības policistu prasībām - apvienoja vienā lietvedībā. Gaiķēns un viņa advokāts Jānis Mucenieks uzsvēra, ka 13.janvārī rīkotais "individuālais pikets" neesot bijis jāsaskaņo ar pašvaldību, jo tas nav traucējis transporta un gājēju kustību. Tāpēc arī Gaiķēns neesot klausījis policistu prasībām pārtraukt nelikumīgo protesta akciju, jo uzskatījis, ka akcija ir likumīga, līdz ar to policistu prasības - nelikumīgas.

Tomēr tiesa, izvērtējot lietas materiālus, secināja, ka Gaiķēns 13.janvārī rīkotajā protesta akcijā izmantojis pacēlāju, kura gabarīti bijuši pārāk lieli, lai tie varētu netraucēt gājēju kustībai. "Pacēlāja gabarīti ir pietiekami lieli, lai tā izvietošana uz gājēju un velosipēdistu celiņa pie Rīgas domes ēkas Rīgā, Rātslaukumā 1, traucētu brīvu gājēju kustību, līdz ar to, kaut arī lietas materiāliem nav pievienotas gājēju rakstveida sūdzības, tomēr secināms, ka ar minētajām Gaiķēna darbībām tika radīti gājēju kustības traucējumi Rātslaukumā pie Rīgas domes ēkas un ka par piketu bija jāiesniedz pieteikums pašvaldībai," teikts tiesas lēmumā.

Līdz ar to pikets uzskatāms par nesankcionētu, bet policistu prasības pārtraukt to - par likumīgām, secinājusi tiesa.

Nosakot Gaiķēnam sodu, tiesa ņēma vērā gan viņa raksturojumu no iepriekšējās darbavietas, gan personību, gan materiālo stāvokli. Tiesas lēmumu 20 dienu laikā iespējams pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Pēc lēmuma pasludināšanas Gaiķēns norādīja, ka plānojot to pārsūdzēt. "Telšu pilsētiņas" dibinātāja bezdarbnieka pabalsts esot 40 lati, tāpēc arī 20 latus viņš vērtē kā lielu naudas summu.

Kā ziņots, šā gada 13.janvārī Gaiķēns kopā ar dažiem domubiedriem ieradās Rīgas Rātslaukumā, lai pacēlāja grozā paceltos līdz otrā stāva logu līmenim iepretim vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) kabinetam. Gaiķēnam līdzi bija plakāts ar uzrakstu "Šleser! Solīji 50 000 [darba vietu], dod vienu". Tomēr nekādu protesta akciju todien pašvaldībā Gaiķēns nebija pieteicis.

Viņa ieceri izjauca Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieki. Rezultātā Gaiķēns tika izvilkts no pacēlāja, saslēgts roku dzelžos, ievietots policijas automašīnā un aizvests. Kā vēlāk pastāstīja RPP sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane, Gaiķēnam noformēti divi administratīvā pārkāpuma protokoli - par nesaskaņota pasākuma rīkošanu un nepakļaušanos policijas prasībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas