Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Gaiļezers nav pārliecināts par nepieciešamību pievienoties Austrumu slimnīcai

Kad teju finiša taisnē ir nonācis jautājums par pēdējās — slimnīcas Gaiļezers pievienošanu Rīgas Austrumu slimnīcu blokam (tajā jau ir apvienotas klīnika Linezers, Biķernieki, Latvijas Onkoloģijas centrs, Diagnostikas un Pataloģiju centrs) parādījušās šaubas par šī soļa nepieciešamību un efektivitāti.

Ceturtdienas rītā par šīm neskaidrībām tika runāts arī veselības ministra Ivara Eglīša (TP) un Gaiļezera darbinieku tikšanās laikā. Pēc tās katrs vairāk vai mazāk palika pie sava: Veselības ministrija (VM) procesu neapturēs un apvienošana notiks pēc pāris mēnešiem, slimnīcas darbinieki savukārt neguva skaidru atbildi par to, kādu ekonomisko ieguvumu tas dos un vai pacients galu galā nepaliks zaudētāja lomā.Šādu slimnīcu apvienību veidošanu ne tikai Rīgā, bet arī reģionos paredz vēl 1990.gadu beigās izstrādātā veselības aprūpes reforma jeb māsterplāns un tā ieviešanas plāns 2005.—2010.gadam. Stājoties amatā I.Eglītis norādīja, ka māsterplānu būtu jāpārskata — jāizvērtē padarītais, jākonstatē nepilnības, kas saistās arī ar, iespējams, nelietderīgu naudas izlietojumu. Tas arī šā gada beigās tiks darīts, tomēr pagaidīt un tikai pēc tam lemt par Gaiļezera pievienošanu, VM negrasās.

Pret ko tad visvairāk iebilst Gaiļezera darbinieki? Viens no jautājumiem, kas visus nodarbina ir tas, vai līdz šim jau divus gadus strādājušais Austrumu slimnīcas bloks ir uzrādījis kādu ekonomisko efektu. Paši darbinieki novērojuši, ka visās blokā iesaistītajās slimnīcās vienādās nodaļas nav apvienotas, rindas tāpat nav mazinājušās utt.

Zināmā mērā darbinieku bažas apstiprina arī I.Eglīša teiktais, jo pētījuma vai aprēķina, kas rādītu līdzekļu ekonomiju pagaidām neesot. «Tas būs redzams perspektīvā,» teica ministrs, turklāt pašā reorganizācijas procesā izdevumi parasti pieaugot. I.Eglītis arī neslēpa, ka līdzšinējā Austrumu bloka pārvaldes struktūra neesot bijusi īsti veiksmīga, jo konkrēto iestāžu vadītāji esot apvienības valdē «deķīti velkot katrs uz savu pusi». Ministrs savukārt uzsver, ka tikai apvienībā Gaiļezeru būs iespējams renovēt un tam uzbūvēt piebūvi.

Lai gan pēc sarunas mediķu attieksme bija ļoti dažāda — lielākoties skeptiska, ministrija jau tuvāko pāris mēnešu laikā cer pabeigt apvienošanās procesu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas