Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Gaismas pils būvdarbu uzsākšanai trūkst būvatļaujas

Lai arī iepriekš prognozēts, ka _Gaismas pils _būvniecība sāksies mēnesi pēc līguma parakstīšanas ar būvniekiem, pagaidām ēkas celtniecībai nav saņemta būvatļauja. Valsts aģentūras „Jaunie „Trīs brāļi”” (J3B) pārstāve Elīna Bīviņa sacīja, ka būvniecību plānots uzsākt tuvākā mēneša laikā.

Pilsētas attīstības departamenta sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Marija Ābeltiņa informē, ka būvatļauju varēs apstiprināt tikai pēc detaļplānojuma apstiprināšanas, kas tiks izskatīts Būvaldes padomes sēdē - 5.jūnijā. Pēc Būvaldes padomes sēdes detaļplānojums tiks virzīts izskatīšanai Rīgas domes pilsētas attīstības komitejā, un tikai pēc tam to izskatīs domes deputāti. M.Ābeltiņa neprognozēja, cik daudz laika tas prasīs.

Kā ziņots, J3B šā gada 15.maijā parakstīja līgumu ar „Nacionālo būvkompāniju apvienību”, kas apņēmusies nākamajos trīs gados uzbūvēt LNB ēku. Būvdarbu veikšanas līguma cena ir 135,2 miljoni latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Bibliotēkas celtniecība notiks divos posmos – līdz 2009.gada septembrim tiks uzbūvēts ēkas nulles cikls, bet 2011.gadā tiks pabeigts būvdarbu virszemes cikls. Vēl aptuveni gads būs nepieciešams, lai LNB varētu pārcelties uz jaunajām telpām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas