Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

“Gaismas pils” būvniecības 135 miljonos nav iekļautas infrastruktūras izmaksas

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būvniecība kopumā izmaksās līdz pat 153 miljoniem latu, nevis iepriekš izskanējušie 135, par kuriem aģentūra Jaunie Trīs Brāļi (J3B) plāno slēgt līgumu ar Nacionālo būvkompāniju apvienību par būvdarbu veikšanu. Līgumā nav paredzēta infrastruktūras izbūve ēkā, kas arī veido minēto starpību.

J3B norāda, ka par šiem darbiem vienošanās nemaz nebūtu iespējama, jo nav sagatavots ēkas tehniskais projekts.Raidījumā _Kas notiek Latvijā?_ 16. aprīlī Saeimas deputāts Ainars Latkovskis (JL) pauda viedokli, ka par 135 miljoniem paredzēts uzcelt vien LNB karkasu. Tāme, kas nonākusi viņa rīcībā, esot redzams, ka izmaksās nav paredzētas telekomunikācijas, dzesēšanas sistēmas izbūve, neesot arī iekļautas apsardzes un piekļuves sistēmas, kā arī ne videonovērošanas, ne telefonu, ne datu tīklu. Tāpat nav iekļauta arī pazemes autostāvvietas izbūve un citas izmaksas. “Līdz ar to tā ir sabiedrības mānīšana – mēs ceļam čaulu par sabiedrības naudu,” sašutis bija A.Latkovskis.Aģentūras J3B pārstāve Elīna Bīviņa apstiprināja, ka līgumā par 135 miljoniem latu ar _Nacionālo būvkompāniju apvienību _nav paredzēta ēkas infrastruktūras izbūve. Taču infrastruktūras izbūve pagaidām nemaz neesot iespējama, jo nav izstrādāts tehniskais projekts (to paredzēts pabeigt nākamā gada vasarā), kā arī Rīgas Domē nav apstiprināts detālplānojums LNB teritorijai. Viņa norādīja, ka budžetā LNB būvniecībai kopumā paredzēti 153 miljoni latu, tātad, bez 135 miljoniem par ēkas karkasu, infrastruktūrai paredzēti vēl gandrīz 20 miljoni. “No kopīgās naudas summas, kas ilgtermiņa saistībās ir paredzēta valsts budžetā, mēs varam apmaksāt infrastruktūras izbūves izmaksas,” norādīja E.Bīviņa, piebilstot, ka par infrastruktūras izbūvi rīkos atsevišķu konkursu.J3B šobrīd atsakās publicēt izmaksu tāmi, par kuru _Nacionālo būvkompāniju apvienība _gatava celt LNB. To aģentūra apsola izdarīt mēneša laikā, kad ar to iepazīstinās kopā ar paredzēto līgumu starp J3B un būvētāju.

VIDEO: Fragments no raidījuma "Kas notiek Latvijā?" (16.04.2008.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas