Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

"Gaismas pils" izmaksu tāmi publiskos nākamnedēļ

Publiskajā telpā izskanējušie skaitļi un būvdarbu apjomi par Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būvniecību neatbilst patiesībai, uzskata aģentūra “Jaunie trīs brāļi”. Tās pārstāve Ieva Karkovska informēja, ka jau nākamnedēļ gan valdību, gan sabiedrību iepazīstinās ar patieso izmaksu tāmi un līguma projektu.

LNB būvniecības izmaksu koptāmē ir gandrīz 30 dažādu izmaksu pozīcijas, kas nav iztirzājamas ārpus konteksta un atrauti no arhitekta vīzijas par bibliotēkas ēkas izskatu, norāda I. Karkovska. “Publiskajā telpā izskanējušie minējumi par atsevišķām būvdarbu izmaksu pozīcijām arī liek secināt, ka informācijas avotu rīcībā ir novecojusi tāme, proti, sākotnējās būvdarbu izmaksas pirms kaulēšanās," ir pārliecināta Karkovska. Tāpēc viņa uzskata, ka līdz ar to nav nekāda pamata uzticēties ne atsevišķu Saeimas deputātu, ne dažu plašsaziņas līdzekļu minētajām būvdarbu izmaksu pozīcijām.

Kā ziņots, aģentūra LETA publiskojusi atsevišķas daļas no, viņuprāt, LNB būvniecības tāmes. Stikla fasādes būvniecība izmaksāšot aptuveni 13 miljonus latu, bet lielāko kopējo izmaksu daļu jeb aptuveni 11 miljonus latu veido stikla pakešu un citu materiālu iegāde. Savukārt viens miljons latu tiks tērēts dažādiem mehānismiem un vēl viens miljons latu - darba algām. Dažādu stikla pakešu konstrukciju cena svārstās no 450 līdz 670 latiem par kvadrātmetru, atsaucoties uz tās rīcībā esošo izmaksu tāmi, ziņoja LETA.

Aģentūra "Jaunie trīs brāļi" patlaban risina līgumsarunas ar Nacionālo būvkompāniju apvienību par LNB būvniecību. Plānots, ka sarunas noslēgsies nākamnedēļ un tad tiks publiskota gan līguma gala redakcija, gan nokaulētā būvdarbu tāme, informēja Karkovska. Vienlaicīgi informācija par abiem dokumentiem tiks iesniegta valdībā.

Jau ziņots, ka valsts budžetā LNB būvniecībai kopumā paredzēti 153 miljoni latu, tātad, bez 135 miljoniem, par kuriem valdība pilnvaroja aģentūrai slēgt līgumu ar Nacionālo būvkompāniju apvienību, infrastruktūrai paredzēti vēl gandrīz 20 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas