Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Gaiss Rīgā iesilst tuvu pie +25 grādiem, Daugavpilī spēcīgs negaiss pārtrauc elektroapgādi

Ceturtdien pēcpusdienā Rīgā gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz 24,6 grādiem pēc Celsija, bet tikmēr Kolkā tā ir tikai 10,3 grādi. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija liecina, ka pāri +20 grādiem ir arī pārējās valsts novērojumu programmā iekļautajās novērojumu stacijās - Liepājā, Saldū un Daugavpilī. Latgalē pēcpusdienā bijis tik spēcīgs negaiss, ka pārtraucis elektroapgādi visai Daugavpilij.

Kurzemes pilsētās Liepājā un Saldū gaisa temperatūra plkst. 15 bija attiecīgi 22,4 un 23,4. Bet Daugavpilī termometra stabiņš pakāpies līdz +23,3 grādu atzīmei. Visā valstī pūš lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš līdz 9 m/s.

Portāla Diena.lv laika prognoze sadarbībā ar aģentūru BNS liecina, ka pēcpusdienā, kā arī vakarā vietām visos reģionos gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss.

Šodien īsi pirms plkst.16 spēcīga pērkona negaisa dēļ gandrīz visā Daugavpilī uz aptuveni divdesmit minūtēm tika pārtraukta elektroenerģijas padeve.AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas projektu vadītājs Aigars Smagars aģentūru LETA informēja, ka spēcīga pērkona spēriena radīto atmosfēras svārstību rezultātā tikušas bojātas divas augstsprieguma apakšstacijas, kā dēļ gandrīz visā Daugavpilī un Grīvā pārtrūkusi elektroapgāde.

Patlaban elektroenerģijas piegāde Daugavpilī ir atjaunota pa rezerves apvedceļu, bet bojātajās augstsprieguma apakšstacijās uzsākti remontdarbi. Cik lieli būs elektroapgādes uzņēmumam radītie materiālie zaudējumi, kļūs skaidrs vēlāk, kad tiks aprēķināti visi ar spēcīgā pērkona radītās avārijas novēršanu saistītie izdevumi.

13. maijs viskarstākais Rīgā bija 1959. gadā, kad gaisa temperatūra Rīgā iesila līdz pat +33,4 grādiem.

Krasas temperatūras atšķirības Latvijas teritorijā bija vērojamas jau pirms nedēļas - aizvadītajā piektdienā. 7. maija diennakts gaitā Latvijai pietuvojās un to šķērsoja divu silto atmosfēras fronšu sistēma. Aiz pirmās frontes gaisa temperatūra paaugstinājās +12...+16° robežās, bet aiz otrās frontes, dienas gaitā gaiss daudzviet iesila līdz +20...+24° . Savukārt ziemeļrietumu rajonos (Kolka, Ventspils, Pāvilosta, Stende), vējam pūšot no līča puses un frontēm nešķērsojot šo teritoriju, gaisa temperatūra bija vien +6...+11° robežās.


(papildināta ar 4. un 5. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas