Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Gandrīz tviterpērles no debatēm par valdību: Lai Laimdota spēj savaldīt Lāčplēšus!

Portāls Diena.lv apkopojis spilgtākos citātus no trešdienas Saeimas ārkārtas sēdes debatēm, kurās tika spiests par Laimdotas Straujumas (Vienotība) valdības apstiprināšanu.

Andrejs Elksniņš (Saskaņas centrs) 

"Divus gadus pavadot ar viņiem opozīcijā, mēs varam droši teikt - Zaļo un zemnieku savienība, mums jūs pietrūkst. Un patiesībā ne jau jūsu tā vaina, ka jūs tagad atrodaties koalīcijā. Vienkārši Vienotība, Zatlera Reformu partija un Nacionālā apvienība vēlas mums visiem teikt: 15 gadus ilgā cīņa pret oligarhiem ir vinnēta. Savu sodu Zaļo un zemnieku savienība ir izcietusi." 

Dāvis Stalts (pie frakcijām nepiederošs deputāts)

"Jā, daudz kas Latvijas valdībā un vadībā nav bijis, kā vajag. Latvijas ekonomiskā vadība bieži vien gājusi kursu, kurš daudziem mūsu pilsoņiem ir un paliek neizprotams. Šo kursu varētu raksturot "paši sev neticam, ka spējam"."

Ivars Zariņš (Saskaņas centrs)

"Kad jūs būsiet mazliet jau pastrādājuši, un kad būsiet jau atkal saķīvējušies un jūs būsiet saķīvējušies, to jūs paši ļoti labi zināt, un, kad jūs būsiet tā ķīvējušies, ķīvējušies un atkal viens otram un visiem apnikuši ar saviem ķīviņiem, tad lai šos ķīviņus varētu izbeigt, jūs nonāksiet pie vienas neizbēgamas atziņas - ka ražīgi strādāt Latvijas labā valdībā bez saskaņas nav iespējams."

Nikolajs Kabanovs (Saskaņas centrs)

"Runājot vakar ar mūsu frakciju, Straujumas kundze teica tādu apmēram citātu, ka neviens taču neaizliedz jums runāt savā mājā dzimtajā valodā. Paldies, ka neaizliedzat pagaidām."

Andris Buiķis (Vienotība)

"Es 1972.gadā aizgāju uz Fizikas un matemātikas fakultāti, tieši nākamajā gadā Laimdota Straujuma beidza mūsu fakultāti. Un viena lieta, ko es varu teikt: toreiz bija pilnīgi citi mācību procesi, mēs mācījāmies piecus gadus, auditorijās bija 36 stundas, tā bija ļoti nopietna apmācība. [...] Un, ja ir godīgs cilvēks, tad, tāpat kā Dombrovskis, man nav ne mazāko šaubu, ka Laimdota Straujuma būs ļoti godprātīga valsts vadītāja."

Inita Bišofa (Reformu partija)

"Es vērojot šo procesu, bieži domāju, ko bērnībā mums vecāki mācīja: uzklausi un cieni vecākus cilvēkus! Esi godīgs, sirsnīgs, labestīgs! Palīdzi jaunākiem! Dari cilvēkiem visu to labāko! Vai jūs domājat, ka šīs gudrības ir liekas Latvijas politikā? Domāju, ka nē. Un kad pagājušajā piektdienā es, Ingrīda Circene, Ilze Viņķele un Dzintars Kudums tikāmies ar Priekules novada senioriem, dzīvesgudrs vīrs, izcils dārznieks Ārvaldis Brencis teica divus padomus visiem mums: "Lai šī gada rudenī nebūtu tā, ka nu visi brīnījās, kas tie tādi sanākuši." Un otrā doma bija, lai mūsu Laimdota spēj savaldīt mūsu Lāčplēšus!" 

Juris Viļums (Reformu partija)

Viļums: "Citātu tekstu par latvīšu rokstu volūdu un regionalajom identitatem un tys, kū sacāja Kurseitis kuņdze gon par siutim, gon par lībīšim, - tys beja īprīškejuos vaļdeibys deklaracejā, bet dīmžāl ituos vaļdeibys deklaracejā ituos regionaluos identitates navarēs atrast pat moralu atbolstu nu vaļdeibys. Visbeidzot..."

Sēdes vadītāja Solvita Āboltiņa (Vienotība): "Viļuma kungs, lūdzu, neizrādiet necieņu pret parlamentu un ievērojiet Saeimas kārtības rulli!"

Viļums: "Es atvainojos, bet es runāju... as runoju latvīšu volūdā, un, ja es napareizi runoju... es asu latvīts, es runoju latvīšu volūdā... Ja as napareizi runoju, tad, lyudzu, lobojit..."

Āboltiņa: "Jūs ļoti labi šobrīd spēlējat politisko teātri!"

Viļums : "As tykai pabeigšu..."

Kārlis Seržants (Zaļo un zemnieku savienība)

"Koalīcija pēdējā laikā atgādināja tādu mazāko grupiņu bērnudārza smilškastē, kas viens otram bēra biksiņās smiltis, ņēma nost mašīnītes, centās iesist ar lāpstiņu, un mūsu pienākšana šajā koalīcijā dod vienu ļoti būtisku soli virzienā uz līdzsvaru."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas