Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Gatavo sociālā budžeta krīzes scenārijus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pēcis
P
Valdošie oranžie necilvēki,šajos 18 gados Latviju ir izlaupījuši līdz kliņķim,bet tagad par to liek atkal maksāt pensionāriem un maziem bērniem.
Juksis
J
NEKAVĒJOTIES IEVIEST BEIDZOT P R O G R E S Ī V O NODOKLI!!!!
to Pensionārs
t
Tie uzkrājumi ir tikai uz papīra. Reālas naudas ta nav, tā jau sen iegrūzta citos "caurumos"...Viens no tiem ir "Parex".
padoms
p
Labāk vajadzētu skatīties, piemēram, progresīvā ienākumu nodokļa ieviešanas virzienā. Tas būtu pat ļoti taisnīgi, pie tam tūlīt un nekavējoties, lai ātrāk budžetā ienāk tā lielā nauda. Būs vēl labāk un ienesīgāk nekā aplaupot bērnus un pensionārus un noteikti godīgāk
Viena
V
Neka jauna- Latvijas valdiba, ka parasti, resne un no nepatiksanam iziet ar vardarbigu un iznicinosu ricibu pret valsts "bagatakajiem" - vecajiem laudim, slimniekiem un berniem,- lielakiem, mazakiem un pat vel mammu puncos esosiem! Bravo, premjer (ar visu primitivo taupisanas planu).
Pensionārs
P
Jautājums ir tikai viens: vai Latvija ņem vai neņem vērā pašas parakstīto Eiropas sociālo hartu,kuras II sadaļas 23.punktā tiek runāts,ne vairāk un ne mazāk,kā par pietiekošiem lidzekļiem,kas veciem cilvēkiem ļauj atbilstoši dzīvot un aktīvi piedalīties sabiedriskajā,sociālajā un kultūras dzīvē,kas ar pensiju,kura pat pārsniedz 135 latus,nav iespējams! Iztikas minimums jau janvāri pārsniedza 174 latus! Kāds tas būs pēc mēneša,trijiem mēnešiem,oktobrī? Tajā pat laikā sociālajā budžetā ir gandriz miljons latu liels uzkrājums! Novirzīsim citiem mērķiem,kā 90.gados?
to bb
t
Nemuldi, ja nezini. Esmu nostrādājusi 36 gadus un mana vienīgā vaina ir tāda, ka piedzimu par agru un manus stāža gadus pielīdzināja vid. algai pa LR, kas tajā laikā bija mazāka par 100 Ls. Protams, nenoliedzu, ka bija arī loderi. Bet pati pensiju sistēma ir nepareiza attiecība uz tiem, kam darba stāžs viss vai tā ielākā daļa iekrīt LĪDZ 1996.gadam, kad NEKĀDI NODOKĻI NETIKA ŅEMTI VĒRĀ. Vienmēr komentāros sastopos ar pilnīgu pensiju sistēmas nezināšanu. Taisni apbrīnojami.
elzza
e
2003. gadā LM uzsāka nesaudzīgu cīņu pret dzimumu nevienlīdzību un vardarbību pret sievietēm. Mehānisma izveidei tika "novirzīti" Ls 8864. Ministru kabineta17.10.2007. rīkojums Nr.648 - Programmas dzimumu līdztiesības īstenošanai 2007.-2010.gadam informatīvā daļa: dažādiem informatīviem pasākumiem par tēmu - Ls 276400; ierēdņu apmācībai, uzraudzības pilnveidošanai un ministrijas stiprināšanai - Ls 241840; vardarbības problēmas aktualizēšanai - Ls 284000; darba un privātās dzīves saskaņošanas iespēju uzlabošana- pētījumi- Ls 16000; vēl informēšana par veselīga dzīvesveida jautājumiem- Ls 630000; vecāku informēšana par pabalstiem un apmācība par bērna veselību- Ls 107000; ir arī pabalsti- Ls 5078900; bērnudārzu un citu centru izveidošana, attīstīšana- Ls12 817120; aukles- Ls 20000; pieskatīšana- Ls 90000; veicināt personu, kurām ir nepieciešamība aprūpēt ģimenes locekļus, iekļaušanos darba tirgū(250 personas)- Ls 600000; motivācijas paaugstināšana un profesionālā apmācība bezdarbniekiem pēc bērna kopšanas atvaļinājuma (tālmācība)- Ls 18000. Nezinu, cik tērēja iepriekšējā periodā līdz 2008. gadam, bet izskatās, ka semināriem (ar tortēm?) un bukletu drukāšanai vien aiziet pāris mlj.=10% no 19 mlj., ko varētu izlietot lietderīgāk. Tiem, kas reāli palīdz sievietēm, piemēram, RC Marta un krīzes centrs Dardedze, finansējumu noņem vai samazina, bet kafijas pauzēm gan pietiek... Pāris advokātu labāk nolīgtu, kas palīdz iesniegumu policijā uzrakstīt un aizstāvēt pret ierēdņu vienaldzību!!! Ja šitādi projekti turpinās gadiem, bet nav nekāda uzlabojuma, tad kāpēc tādi projekti tiek turpināti? Pabalsti un bērnudārzi - tas ir labi, bet ko dod visas šitās "stiprināšanas," "veicināšanas," "informēšanas" ??? ne tikai jāsamazina ierēdņu skaits, bet pašiem ierēdņiem jāaptur projekti, kas ir uzsākti, bet nav lietderīgi pēc būtības vai rada nelietderīgu līdzekļu izlietojumu!!! Nav jāgaida VK norādes, pašiem pakaļas jāpakustina! Un arī smadzenes jālieto!
bb
b
..tomēr uzskatu , ka ir netaisnīgi visu laiku indeksēt mazās pensijas, jo ir cilvēki, kas nostrādājuši mazliet vairāk par 10 gadiem, loderējuši un ir , kas devuši daudz lielāku ieguldījumu nostrtādājot 40 un vairāk gadus, protams mazajām pensijām tik liek klāt, bet ko viņi ir devuši sabiedrībai
dzeris
d
Kāda indeksācija, no kurienes nauda? Visi uzkrājumi pazuduši, budžts nepildās, pensionāri būs laimīgi, ja vispār neindekesēs negatīvā virzienā, bet atstās tādas, kā ir. Parexu glābjam, pensionāriem - ja kas paliks pāri.
vispār
v
mhm, es arī to bildi vispirms ieraudzīju.. riebīgi.
valdis
v
kpēc rakstiju par tiem sertifikātiem kad sāka to privatizaciju/ pareizāk ,,prihvatizaciju/ tam bija paklautas nacionalās vērtibas 400miljardu latu vērti'bā un tagad skrie lienēdami uz dažadiem procentiem 7 miljardus tad parēkināt 400 miljardu pret 7 astoņpadsmit gados tie ir notrallināti izzagti un jārekina ka tad arī lata kurs bija vērtigaks neka sodien valdošā klike ir noziedzigi savu savtīgo intrešu dēļ valsti un tautu novedusi postā
Viena
V
Bilde laba,- nagu ipasniece laikam Purne vai Jursevska:)
valdis
v
šie komenti parāda spilgti kādi esam -katrs sev kam bija lielas algas kāpec es tagad nevaru sanemt atkal pensionari ari domā kapec viņiem nenākas sanēmt par 'mūža darbu par radīto un uzcelto padomijas laikā un pēc tam prikvatizēti ar lielāko visatautas apšmaukšanu sertifikatiem kurus iedeva vieniem tualetes papīra vērtiba ,pēc tam ,,apželojoties ,, veiklā mahinācija tika atpirkti par 50-1 ls vērtībā un tad pēkšni Latvijā piedzima FENIKS-brinumputns sertifikātiem vertība no50 sant kluva28 unpāri 50 ls vertiba 'jā dzivokli krievu laikā uzcelti tikuši izpirkti bet tie jau bija uz mūžu atdoti ķā sodien ubadzigā pensija lidz šai dienai ubaga graši izglītibai,medicinai,un ,berna piedzimšanas gadijumā tagad ari tā nebūs naudiņa TU TU un vel piezime denacionalizēja namus cilvēkiem it kā radiem kuri pat nezina kur tā Latvija daļa tūlīt pārdeva citi laiž posta met laukā cilvēku kas 50- 60 gadus dzivojuši un valsts no mūsu kabatas maksā kompensacija izmestiem bet par dzivokli ko paši cēluši saņemuši kā neapmaksāto algas daļu -ludzu dod sertifikatus un kas tos deva tad mazbērniem var atstāt ,,Hruščovku,, bet tās jau ari ieguva ta'da paša veida kam nebija nekāda sakara -spekulacija
elektorāts
e
BET TĀ BILDE IR LABA - GĒLA NADZIŅI, KAS KAPEIKAS SKAITA...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas