Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Gatavojas izsludināt iepirkuma konkursu jātnieku godasardzes izveidei

Aizsardzības ministrija (AM) gatavo dokumentāciju, lai izsludinātu iepirkuma konkursu jātnieku godasardzes izveidei, aģentūru _BNS _informēja AM Preses nodaļas vadītājs Kaspars Odiņš.

Līdz šim, krājot pieredzi par zirgu godasardzes izveidi un uzturēšanu, AM pārstāvji viesojušies Lielbritānijā un Itālijā. Tāpat atbildes uz interesējošajiem jautājumiem jātnieku apakšvienības izveidē snieguši kolēģi no Spānijas, Portugāles, Šveices, Dānijas, Zviedrijas, Krievijas un Polijas.

NBS Godasardze Jātnieku apakšvienības, kas iepriekš izpelnījusies pretrunīgu vērtējumu, izveidei būs nepieciešami aptuveni 120 tūkstoši latu.

Jau vēstīts, ka aizsardzības ministrs Vinets Veldre (Tautas partija) jūnija sākumā uzdeva izstrādāt un iesniegt apstiprināšanai plānu par godasardzes izveidi. Ministrs arī pieprasījis papildināt iepirkumu izpildes grafiku šim gadam un pozīciju par zirgu iepirkšanu. Tam paredzēta 25 tā dēvēto hobija zirgu iegāde, katra zirga cena būs aptuveni 2 000 latu.

Pirmais godasardzes uznāciens varētu notikt nākamā gada 11.novembrī, bet pēc tam plānots, ka zirgi sabiedrībā izies divas reizes mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas