Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Gavrilovs Šlesera idejai par uzņēmēju un politiķu apvienību neredz jēgu

Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents Vitālijs Gavrilovs neredz jēgu Rīgas vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) idejai par politiķu un uzņēmēju apvienību, turklāt ar viņu neesot runāts par apvienību.

«Nē, ar mani kā Vitāliju Gavrilovu vai konfederācijas prezidentu viņš nav runājis par šo organizāciju. Bet, iespējams, viņš arī zina manu nostāju par šo jautājumu,» saka LDDK vadītājs.

V.Gavrilovs šādai uzņēmēju un politiķu apvienībai nesaskatot jēgu: «Izrauj vienu, divus, trīs cilvēkus, bet tālāk ko? (..) Būs divas pazīstamas sejas, un tad domā, ka balsos. Bet tautai taču vajag skaidrus mērķus, rīcību, atskaiti par to, kas ir paveikts.»

V.Gavrilovs stāsta, ka konfederācija tikusies ar Tautas partijas līderi Andri Šķēli, Zaļo un zemnieku savienības vadību, lai pārrunātu valsts ekonomiskās attīstības jautājumus. Konfederācija arī aicinājusi A.Šleseru, bet viņš joprojām neesot sniedzis atbildi par tikšanos.

V.Gavrilovs esot pret uzņēmēju jaukšanos politikā. Viņš par daudz pareizāku ceļu uzskata jau esošo konfederācijas lomu, proti, ka tā ir sociālais partneris valdībai, un sniedz politiķiem savas vīzijas par valsts attīstību.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latvijas Radio intervijā Rīgas vicemērs, LPP/LC līderis Ainārs Šlesers paziņoja, ka darba devēji, uzņēmēji vairs nevēlas stāvēt malā un esot gatavi iesaistīties politikā. Daudzi no viņiem drīz to atklās, teica A.Šlesers.

Viņš arī uzsvēra, ka tiks veidots kaut kas jauns, kur liela daļa būs jauni, ar politiku nesaistīti cilvēki, profesionāļi savās nozarēs.

«Ja kaut kas notiks, tad tā noteikti būs apvienība, kurā kā galvenās būs reģionālās partijas, reģionālie uzņēmēji un Rīgas uzņēmēji,» šodien Dienai teica Rīgas piena kombināta padomes priekšsēdētāja vietnieks Atis Sausnītis. Tiesa, detalizētāk A.Sausnītis patlaban nevarot izstāstīt par topošo apvienību – tā esot pašā tapšanas sākumposmā.

A.Sausnītis teica, ka «nav nekāds noslēpums - mēs visi esam Rīgas uzņēmēji, mēs katrā ziņā tiekamies, runājam, kas būs ar ieņēmumiem, saimniecisko bloku». Uzņēmējs, tāpat kā daudzi citi biznesmeņi,regulāri piedalās tikšanās ar A.Šleseru. A.Sausnītis arī saka, ka esot redzams, ka par tiem, kas maksā nodokļus, valsts nerūpējas.

(papildināts ar V.Gavrilova viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas