Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ģenerālprokurors kritizē Loskutova rīcību pazudušās naudas lietā

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis uzskata, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšniekam Aleksejam Loskutovam jārīkojas aktīvāk saistībā ar pazudušajiem līdzekļiem birojā. Intervijā LTV raidījumam _100. pants _viņš atzina, ka šobrīd izmeklēšanas gaitā pazudušo līdzekļu kopsumma turpina pieaugt.

Maizītis informēja, ka izmeklēšanas laikā šobrīd jau konstatēts, ka KNAB nav noteikta uzskaites un kontroles kārtība naudai, kas tiek atzīti par lietiskajiem pierādījumiem un kas tiek izņemta iespējamai mantas konfiskācijai. Viņš norādīja, ka prokuratūras izmeklētāji neredz, cik kopumā naudas atradās KNAB un tāpēc ir nepieciešams pārbaudīt visus KNAB lietvedībā esošos kriminālprocesus - kopskaitā pāri par 200 -, lai "tiktu skaidrībā, cik naudas bija jābūt, cik tad atrodas uz vietas un cik ir piesavinājušies".

Izmeklēšanas gaitā redzams, ka sākotnēji konstatētā summa ir tikai atskaites punkts un summas tikai pieaug. Tomēr konkrētu skaitli Maizītis atteicās nosaukt, kamēr izmeklēšana nav noslēgusies.

Ģenerālprokuroru pārsteidz, ka KNAB nav kaut reizi gadā veikta vienkārša inventarizācija, kas mazinātu šāda nozieguma izdarīšanas iespējamību. "Loskutova kungam kā iestādes vadītājam noteikti ir arī pašam jādod strikts novērtējums - tās ir disciplinārlietas - šai kārtībai. Manuprāt, nav jāgaida tikai uz prokuratūras izmeklēšanas rezultātiem, bet arī pašam ir jāpasaka skaidri un gaiši, kas sekmēja vai nesekmēja šāda nozieguma izdarīšanu," norādīja Maizītis, piebilstot, ka pats šajā gadījumā "ļoti apdomātos" par situāciju, ja ir runa par tik lieliem zaudējumiem.

Prokuratūra līdz maija beigām valdībai ziņos par apstākļiem, kas veicināja nozieguma izdarīšanu. Maizītis skaidri norādīja, ka saistībā ar šo līdzekļu uzglabāšanu KNAB kārtības šobrīd nav.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas