Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Ģenerālprokuros gatavs provokācijām pret Ventspils lietas izmeklētājiem un cer uz tiesneša Laukrozes slepkavības atklāšanu

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis ir gatavs provokācijām pret "Ventspils uzņēmēju lietas" izmeklētājiem un norāda, ka jau iepriekš dažādos veidos mēģināts ietekmēt tās izmeklēšanu. Tā viņš saka pirmdien publicētā intervijā krievu valodā rakstošajam laikrakstam "Telegraf", vēsta BNS."Jāatzīmē, ka jau trīs gadus mēs jūtam spēcīgu pretdarbību šajā krimināllietā.

Es nerunāju par politisku spiedienu - ir citas, diezgan labi izstrādātas metodes, kuras lieto izmeklēšanas ietekmēšanai. Pienāks laiks - un par to varēs runāt," sacījis ģenerālprokurors.Viņš stāsta, ka šīs metodes ir ne tikai juridiskas, bet drīzāk esot vesels šādu soļu un metožu kopums, ar kuru palīdzību tiem mēģināts panākt sabiedrības negatīvu viedokli par prokuratūras darbu. Turklāt tas notiekot ne tikai Latvijā, bet arī no ārvalstīm."Tāpēc mums jādarbojas ļoti precīzi, izmeklēšanas ietvaros (..). Protams, mēs esam gatavi jebkāda veida provokācijām pret cilvēkiem, kas nodarbojas ar šo lietu. (..) Ir signāli, kas par to liecina," paudis Maizītis.

Ģenerālprokurors arī cer, ka izmeklētājiem tomēr izdosies atklāt tiesneša Jāņa Laukrozes slepkavības lietu, kas ierosināta jau prims sešiem gadiem.

"Šajā darbā nekādu būtisku izmaiņu nav. Bet drīzumā mēs tiksimies ar izmeklēšanas grupu, kas nodarbojas ar šīm lietām," sacījis J.Maizītis intervijā, taujāts par Laukurozes un Valsts ieņēmumu dienesta Ludzas nodaļas direktora Vjačeslava Liscova lietu izmeklēšanu.

"Es dzīvoju ar cerību, ka mums izdosies atklāt šīs lietas," sacīja Maizītis un norādīja, ka šīs lietas joprojām tiek aktīvi izmeklētas. "Ir virzieni, ir versijas. Gan agrākās, gan tādas, kas ir vēlreiz un vēlreiz jāpārbauda," pauda ģenerālprokurors.

Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu kolēģijas priekšsēdētājs Laukroze ar vairākiem šāvieniem noslepkavots pie savas mājas 2001.gada 15.oktobrī. Laukroze dzīves pēdējos gados izskatīja vairākas nopietnas krimināllietas, un daudzi tiesu varas pārstāvji, kā arī Laukrozes dzīvesbiedre uzskata, ka pasūtījuma slepkavība ir saistīta ar viņa darbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas