Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Georgs Andrejevs izstājas no LPP/LC

Georgam Andrejevam nolemjot izstāties no LPP/LC apvienības, tā ir zaudējusi savu vienīgo pārstāvi Eiropas Parlamentā (EP). Viens no LPP/LC līderiem Ainārs Šlesers uzsver, ka G.Andrejevs jau sen runājis par attālināšanos no aktīvās politikas, un tādēļ tagad galvenais esot izvēlēties spēcīgus kandidātus nākamā gada EP vēlēšanām.

G.Andrejevs, Dienai apstiprinot partijas pamešanas faktu, atgādināja, ka jau brīdī, kad viņa pārstāvētais Latvijas ceļš apvienojās ar Latvijas Pirmo partiju, viņš paudis bažas par šo soli. "Tā nav partija, kuru mēs savulaik veidojām," viņš saka. Deputāts jau iepriekš ir paziņojis, ka negrasās kandidēt nākamā gada EP vēlēšanās. Viņš paliks EP liberāļu grupā līdz savu pilnvaru termiņa beigām. Jāatgādina, ka daudziem uzacis lika saraukt LPP/LC lēmums arī pēc abu partiju apvienošanās palikt EP liberāļu grupā. Tādējādi vienā grupā nonāca partija, kas savulaik atbalstīja pret homoseksuālistiem naidīgi nosakņotas grupas, un politiskie spēki no citām ES valstīm, kas krasi iestājas pret mazākumgrupu diskrimināciju.

A.Šlesers trešdien nevarēja pateikt, vai partija arī pēc nākamajām EP vēlēšanām vēlēsies palikt EP liberāļu grupā. Svarīgākais esot izvirzīt spēcīgus kandidātus, un daži viņam jau esot padomā. Kuri tie ir, A.Šlesers nevēlējās minēt.

Pagaidām G.Andrejevs izvairīgi runā par iespējamo tālāko politisko karjeru. Viņš uzsver, ka sliktās veselības dēļ būtu grūti turpināt darbu Eiropas Parlamentā, kas saistīts ar nepārtrauktiem pārlidojumiem. Dienai viņš pieļāva, ka varētu atbalstīt kādu politisko spēku, taču atteicās no minējumiem, kurš tas varētu būt. G.Andrejeva palīgs EP Gundars Romanovskis ir nesen nodibinātās partijas Sabiedrība citai politikai valdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas