Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Gerhards: jautājums, vai PV vajag valdes locekli, kas atbild par mārketingu

Jaunieceltajam satiksmes ministram Kasparam Gerhardam (TB/LNNK) radies jautājums, vai valstī vienīgā dzelzceļa pasažieru pārvadātāja valdē ir vajadzīgs cilvēks, kas atbild par mārketingu. Viņš gan nenosauca konkrētus vārdus, taču Diena iepriekš rakstījusi - dzelzceļa pasažieru pārvadātāja Pasažieru vilciens (PV) valdē pērn iecelts toreizējā satiksmes ministra Aināra Šlesera (LPP/LC) šofera dēls Kaspars Upenieks, kura pārziņā nodota mārketinga sfēra.

Piektdien intervijā LNT raidījumā 900 sekundes K.Gerhards pauda viedokli, ka Satiksmes ministrijā (SM) un tās paspārnē esošajos uzņēmumos ir daudz profesionālu cilvēku, kas ar sava darba rezultātiem sevi ir pierādījuši, ir uzņēmumi, kas pēdējos gados uzrādījuši tiešām lielu pieaugumu. Taču tai pašā laikā jebkurš gadījums, kas ir neizskaidrojams vai neizprotams, viņaprāt, met ēnu uz uzņēmuma un visas nozares uzņēmumu reputāciju.

Kā piemēru viņš minēja monopoluzņēmumu, kas nodarbojas ar pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu, proti, PV. Viņš norādīja, ka šim uzņēmumam nav konkurentu un tas saņem valsts dotācijas. "Vai šādā uzņēmumā ir nepieciešams valdes loceklis, kas atbild par mārketinga sektoru? Ko reklamēt, ar ko konkurēt?" vaicāja ministrs.

Viņš ir apņēmies runāt ar dzelzceļa kompānijas vadību, uzdot jautājumus, kādi ir izdevumi un kas ir darāmais darbs. Saņemot konkrētas atbildes, šis jautājums arī tikšot izvērtēts.

K.Gerhards gan atzina, ka diez vai vērtēs katra padomes locekļa piemērotību SM pārziņā esošajos uzņēmumos, taču "šajā laikā, kad ir runa par to, ka ir jāsamazina izdevumi, arī monopoluzņēmumiem, tas nav laiks, kad monopoluzņēmums var baudīt savas priekšrocības". Viņš piebilda: ja samazinās atalgojums, dažādi tēriņi, tad arī šo uzņēmumu pakalpojumiem jākļūst lētākiem. Tai skaitā, runa ir par mārketinga izdevumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Šlesers: nedzīvojam valstī, kur šofera dēls var būt tikai šoferis

Šlesers un komanda sapinas melos

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas