Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Gerhards vēlas, lai „Latvijas Pasta” vadītāju atrod konkursa kārtībā

Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) vēlas jauno VAS „Latvijas Pasts” valdes priekšsēdētāju meklēt atklāta konkursa kārtībā, Dienu informēja Satiksmes ministrijas pārstāve Ilze Eida. Viņa norādīja, ka par valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju uz laiku iecelts „Latvijas Pasta” valdes loceklis Raitis Avots.

Otrdien, 21. aprīlī, VAS „Latvijas Pasta” padome pieņēmusi līdzšinējā uzņēmuma vadītāja Ivara Kraukļa atlūgumu. Viņš amatu atstāj no rītdienas, 22. aprīļa.Līdz šā gada 1. maijam notiks „Latvijas Pasta” padomes izmaiņas, kas paredz, ka līdzšinējo septiņu locekļu vietā būs trīs. Kā norāda K.Gerhards, jaunās padomes viens no pirmajiem uzdevumiem būs uzņēmuma valdes priekšsēdētāja izraudzīšanās.I.Krauklis par savu lēmumu atstāt amatu satiksmes ministru bija informējis jau iepriekš, kā iemeslu norādot gaidāmo atalgojuma samazinājumu par 60%. To paredz grozījumi likumā „Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām”, kas stāsies spēkā šā gada 1. maijā.

Šorīt bijušais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC) LNT raidījumā 900 sekundes aicināja nepieļaut I. Kraukļa aiziešanu no amata. Viņš atgādināja, ka laikā, kad I. Krauklis pārņema LP, tas bija ieslīdzis lielos zaudējumos, taču šogad strādās ar peļņu. Viņš pieļāva, ka līdz ar I. Kraukļa aiziešanu no LP, uzņēmums atkal ieslīgs zaudējumos. A. Šlesers aicināja pārskatīt atalgojuma samazināšanu lielo valsts uzņēmumu vadītājiem. "Ja ir kāda valsts aģentūra, kura vienkārši apkalpo valsti un apsaimnieko valsts līdzekļus, pildot kaut kādu funkciju, tur noteikti var samazināt atalgojumu, bet ne tādos uzņēmumos, kā "Latvenergo", dzelzceļš, Latvijas Pasts, kur vadītājam ir ārkārtīgi liela nozīme,"  teica A. Šlesers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Dombrovskis: nav pamata nesamazināt algas arī augstākajiem vadītājiem

Darba devēji: atalgojums valsts uzņēmumos jāsamēro ar darba rezultātiem

NOSKATIES VIDEO


Krauklis : Algas samazinājums par 60% nav godīgs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas