Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ģimenēm laukos bērnu pabalsts ir gaidīts ienākums

Ģimenes valsts pabalstu, kas patlaban mēnesī ir astoņi lati par katru bērnu vecumā līdz 18 gadiem, ģimenes ar vienu bērnu no šā gada vidus, visticamāk, vairs nesaņems. Latvijas lauku sociālie dienesti par šo "caurumu aizlāpīšanu" ir pamatīgi sašutuši, norādot, ka bērnu pabalsts lauku rajonos bieži vien ir vienīgais regulārais ienākums.

Labklājības ministrijas (LM) izstrādātais projekts budžeta konsolidācijas ietvaros paredz, ka turpmāk 8 latu lielo pabalstu plānots maksāt ģimenēm, kurām ir vismaz divi vai vairāk bērnu.

Krāslavas novada pašvaldības sociālā dienesta direktore Vija Bārtule uzskata, ka Krāslavā astoņi lati ir būtisks ienākums, jo ar to vismaz pusotru nedēļu bērns var skolā ēst pusdienas. "Krāslavā ir aptuveni 370 trūcīgas ģimenes, trūcīgo personu skaitam sasniedzot 1180 personas. Ja šīm ģimenēm noņems vēl astoņus latus, es nezinu, kas būs sagaidāms," skaidro V.Bārtule.

Ilga Bērziņa, Limbažu sociālā dienesta vadītāja, līdzīgi kā Krāslavas kolēģe, bažīgi raugās uz LM plānotajām izmaiņām: "Limbažu novads nav no tiem bagātākajiem novadiem. Šeit ražošana ir samazinājusies, daudz cilvēku ir bez darba. Astoņi lati nav liela nauda, tomēr tā ir būtiska ikmēneša izdevumos."

Par LM plānotajām reformām un ministres Ilonas Jurševskas (ZZS) atklāti pausto viedokli par astoņu latu niecīgo nozīmi ģimenes budžetā noraidoši izturas Burtnieku sociālā dienesta vadītāja Aleksandra Ločele. Viņasprāt, ministre nav sapratusi, kas īsti notiek lauku novados.

"Astoņu latu bērnu pabalsts ir viens no regulārajiem ienākumiem. Tā ir maza nauda, par kuru neko daudz nevar nopirkt, bet maizes kukuļus un piena pakas par šo naudu gan iespējams iegādāties."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas