Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

GKR tomēr vienojas par labu Turlā kandidatūrai mēra amatam

Partijas Gods kalpot Rīgai (GKR) valde tomēr vienojusies Rīgas domes priekšsēdētāja amatam virzīt partijas biedru Daini Turlo, noskaidroja aģentūra LETA.

Patlaban Turlais ir Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas vadītājs.

Ja Saskaņas frakcija atbalstīs Turlā kandidatūru un viņš tiks ievēlēts par mēru, domniekiem būs jāizvirza jauns komitejas vadītāja amata kandidāts.

Vienlaikus domē būs jālemj arī par abu vicemēru amatiem, kuri, visticamāk, tiks atvēlēti Saskaņas biedriem. GKR iepriekš paziņoja, ka, iegūstot mēra vietu, no vicemēra amatiem atteiksies.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Turlais ir dzimis 1950. gadā. Karjeru vēl padomju gados sācis kā militārpersona, tostarp dienējis Afganistānā, no 1992. līdz 1994. gadam bijis Latvijas Aizsardzības spēku komandieris. Vēlāk bijis tā laika Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa padomnieks aizsardzības un stratēģiskās plānošanas jautājumos.

Vēlāk Turlais iesaistījās politikā un no partijas Saimnieks saraksta tika ievēlēts par 6. Saeimas deputātu, bijis arī iekšlietu ministrs Andra Šķēles valdībā, no amata gan demisionējis pēc Talsos ugunsdzēsēju svētkos notikušās traģēdijas, kurā gāja bojā astoņi bērni.

1999. gadā viņš mainīja partejisko piederību un kļuva par savienības Latvijas ceļš (LC) biedru, kuru gan ātri pameta un 2002. gadā iestājās Tautas saskaņas partijā. Viņš tika ievēlēts 8. Saeimā.

2004. gadā viņš vēlreiz mainīja partejisko piederību un iestājies Latvijas Pirmajā partijā (LPP). 2009. gadā viņš tika ievēlēts Rīgas domē no Aināra Šlesera vadītās partijas LPP/LC. Kopš tā laika viņš strādā domē, gan nomainot partejisko piederību uz GKR.

Turlā deklarācija par pērno gadu liecina, ka viņam pieder nekustamais īpašums Carnikavas novadā, pērn ražota un par aptuveni 28 000 eiro iegādāta automašīna Toyota CHR un daļas uzņēmumā Consulting D&D. Turlais pašvaldībā algā saņēmis 34 175 eiro, militārajā pensijā no Krievijas - 8490 eiro, bet bezskaidrā naudā Meridian Trade Bank uzkrājis aptuveni 30 000 eiro.

Kā vēstīts, GKR Rīgas domes frakcija paziņojusi, ka neatbalstīs Saskaņas virzītu kandidātu Rīgas mēra amatam. Saskaņas deputāti vēl nav pauduši konkrētu nostāju par Turlā kandidatūru Rīgas mēra amatam.

Top komentāri

Sovjetisms
S
Urrā, Trulais ir mūsu mēris! Nu gluži kā PSRS KP laikos, partija teica, mēs sakam jā!
inga
i
par latvieti piestrādājošais noderīgais idiots, kura pamatuzdevums būs atgaiņāties, ka viņš ir ņipričom un ne par ko neatbild.
ГРУ
Г
Tad tomēr GRU liks šo fantomasu pie varas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas