Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Glābēji izvirza jaunu versiju par Latvijas alpīnistu pazušanu Gruzijā

Ukrainas un Gruzijas alpīnisti, kas Kaukāza kalnos meklē pazudušos Latvijas kalnākāpējus, izvirzījuši versiju, ka alpīnisti, iespējams, nav cietuši lavīnā, bet gan nokrituši no kādas klintsradzes.

Viena no pazudušo alpīnistu tuviniecēm Elizabete Krivcova aģentūrai BNS pastāstīja, ka 15 pieredzējuši Gruzijas un Ukrainas alpīnisti trīs pazudušos Latvijas kalnākāpējus meklē jau otro dienu, taču pagaidām bez panākumiem.

"Laikapstākļi ir labi, alpīnisti izveidojuši nometni netālu no Ušbas kalna, un jau otro dienu pārmeklē apkārtni. Glābēji pārmeklēs aptuveni 50 metru dziļu plaisu, kā arī izies to maršrutu, ko ir gājuši pazudušie kalnākāpēji," sacīja Krivcova.

Viņa norādīja, ka nav izdevies sarunāt helikopteru, lai teritoriju pārskatītu no augšas. Taču Ukrainas alpīnisti, kam ir liela pieredze līdzīgu glābšanas darbu veikšanā, ir izvirzījuši hipotēzi, ka, iespējams, pazudušie nav cietuši lavīnā, bet gan iekrituši kādā plaisā vai aizā.

"Visi trīs kalnākāpēji uz Ušbas virsotni kāpa sasieti vienā virvē. Glābēji pieļauj, ka viens no alpīnistiem ir paslīdējis, līdzi sev paraujot arī pārējos," teica Krivcova.

Jau vēstīts, ka Gruzijas robežsardze valstī saspringtās situācijas un izsludinātas vispārējās mobilizācijas dēļ pārtraukusi meklēt pazudušos Latvijas alpīnistus. Meklēšana bija jāpārtrauc arī četriem glābējiem no Latvijas, kas bija ieradušies Gruzijā.

Jau vairāk nekā trīs nedēļas pazuduši trīs Latvijas alpīnisti, kas devās uz Ušbas kalna virsotni, - viņiem vajadzēja atgriezties 4.augustā, bet tas nav noticis. Pazudušie - 29 gadus vecais Anatolijs Sukovs, 39 gadus vecais Antons Kaļdi un 25 gadus vecais Andrejs Leskovs - ir alpīnistu un kalnākāpēju kluba "Traverss" biedri, kuri 15 cilvēku lielas grupas sastāvā devās uz Svanetijas reģionu, taču 31.jūlijā nolēma patstāvīgi uzkāpt apmēram 4700 metru augstās Ušbas virsotnē.

Iespējams, ka visi trīs iekļuvuši lavīnā. Pagaidām izdevies atrast tikai pazudušo personīgās mantas - telti, guļammaisus, fotoaparātus. Lai gan Ušba (4710 m) nav visaugstākais kalns reģionā, alpīnisti to uzskata par skaistāko, kā arī grūtāk pieejamo virsotni Kaukāzā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas