Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Glābējiem Ziemassvētku vakars pagājis salīdzinoši mierīgi

Glābējiem Ziemassvētku vakars pagājis salīdzinoši mierīgi - nav bijis izsaukumu saistībā ar liesmām, kas izcēlušās no svētku eglītēs atstātām degošām svecēm vai citas svētku atribūtikas.

Tomēr Valmierā un Ogrē no dūmiem cietuši kopumā divi cilvēki, bet Liepājā izglābts kāds makšķernieks, kurš tumsā uz ledus apmaldījies, aģentūru BNS informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Valmierā piektdien rīta pusē, plkst. 9.23, saņemts izsaukums uz kādu dzīvokli divstāvu mājā, kur, aizdegoties sadzīves mantām divu kvadrātmetru platībā, izcēlies stiprs sadūmojums. Ar dūmiem saindējies dzīvoklī esošais 58 gadus vecais vīrietis, kurš izglābts.

Tāpat Ogrē, pirmā stāva dzīvoklī Tīnūžu ielā, naktī liels sadūmojums izcēlies no uz plīts atstāta ēdiena. Ar dūmiem viegli saindējies 25 gadus vecs vīrietis, kurš arī izglābts.

Savukārt kāds makšķernieks svētku dienas pievakarē ap pulksten sešiem bija sadomājis iet uz Liepājas ezera ledus, kur ielūzis. Vīrietim gan pašam izdevies izkļūt no ūdens, taču viņš zaudējis orientāciju uz ezera un nav varējis atrast krastu. Glābējiem ar skaņas un gaismas signāliem izdevies cietušo atrast un nogādāt drošībā. Vīrietim palīdzību snieguši arī mediķi.

Kopumā pagājušajā diennaktī valstī reģistrēti 12 ugunsgrēki, no tiem pieci Rīgā, divi citās pilsētās un pieci novados. Divi cilvēki cietuši.

VUGD darbinieki sešas reizes piedalījušies arī glābšanas darbos, bet četras reizes saņēmušu maldinošu informāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas