Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Gobzems pielaides jautājumu cer risināt, piedāvājot Rinkēvičam vicepremjera amatu

Premjera amatam nominētais Aldis Gobzems (KPV LV) piedāvājis ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (Jaunā Vienotība) vicepremjera amatu, tādējādi tiekot galā ar problēmu par pielaidi darbam ar valsts noslēpumam, svētdien ziņoja Latvijas Televīzija (LTV).

Kā zināms, Gobzems partijām esot piedāvājis jaunu plānu - turpināt diskusijas četru partiju sastāvā - KPV LV ar Jauno konservatīvo partiju, Jauno Vienotību un Nacionālo apvienīb, bet bez Zaļo un zemnieku savienības (ZZS). Līdz ar to vairs netiek virzīta ideja par bezpartejisku profesionāļu valdību. Pašlaik partijas nav paudušas atsaucību arī Gobzema jaunajam plānam.

Lūgts komentēt informāciju par jauno piedāvājumu, Gobzems aģentūrai LETA atbildējis: "Es varu tikai apliecināt, ka joprojām turpinu strādāt pie labākā Latvijas valdības modeļa".

Gobzems pirmdien dosies uz tikšanos ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni.

Top komentāri

Margarēta
M
Ideja jau lieliska. Priekš Alda. Ir tikai viena problēma. Aldis skolā bastoja tos priekšmetus, kur stāstīja par valsts uzbūvi. Ir tāds Ministru kabineta iekārtas likums. Kamēr tas nav grozīts vai atcelts, nevar iecelt nekādus vicepremjerus, ūberpremjerus, kaclerus vai gubernatorus. Ja grib mainīt valdības modeli, ir jāiesniedz attiecīgs likumprojekts Saeimā, Saeimai par to jānobalso un prezidentam tas jāparaksta un jāizsludina. Kamēr tas nav izdarīts, Ministru kabinets ir jāsastāda tādā sastāvā, kāds norādīts šai likumā, un, kā to paredz Satversme, jāiesniedz Valsts prezidentam valdības deklarācija kopā ar priekšā liktajiem ministriem, kuri ar savu parakstu ir apņēmušies kļūt par ministriem attiecīgā premjerministra kandidāta vadībā un darboties saskaņā ar viņa priekšā likto valdīvas deklarāciju. Pašreizējie valsts iekārtas likumi (Satversme, Ministru kabineta iekārtas likums) šādu histērisku vibrēšanu, kādu redzam Gobzema k-ga izpildījumā, neatzīst.
Bezprincipu pielīšana
B
Ka tik pats pie siles:)))
Olafurs Olafsons
O
Ar tādām pašām sekmēm viņš var piedāvāt zaķim triperi uz astes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas