Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Godmaņa avārijas krimināllietā iespējams mierizlīgums

Krimināllietā, kurā apsūdzēti abi šoferi, kas bija iesaistīti ceļu satiksmes negadījumā, kurā galvas traumu guva toreizējais premjers Ivars Godmanis, iespējams izlīgums ar cietušajiem, kas paver iespējas apsūdzētajiem tikt cauri sveikā.

Rīgas Centra rajona tiesas pārstāvis Kaspars Sadauskis pastāstīja, ka pirmdien apsūdzētā pasažieru busiņa vadītāja Dzintara Sproģa aizstāvji tiesai lūdza atlikt lietas izskatīšanu, lai varētu panākt izlīgumu ar cietušajiem. Tiesa lietas izskatīšanu atlika līdz 13.oktobrim.

Otrs apsūdzētais Drošības policijā strādājošais Godmaņa automašīnas šoferis Aigars Čaunāns jau iepriekš bija panācis izlīgumu ar diviem no trim cietušajiem. Pagaidām gan drošībnieks no kriminālatbildības vēl nav atbrīvots.

Kriminālprocesa likums noteic, ka tiesa var izbeigt kriminālprocesu, ja izdarīts noziedzīgs nodarījums, kuram ir noziedzīga nodarījuma pazīmes, bet ar kuru nav radīts tāds kaitējums, lai piespriestu kriminālsodu. Lietu var arī izbeigt, ja persona, kas izdarījusi kriminālpārkāpumu vai mazāk smagu noziegumu, ir izlīgusi ar cietušo vai viņa pārstāvi.

Apsūdzības satiksmes mikroautobusa vadītājam un Godmaņa automašīnas šoferim uzrādītas par ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās dēļ cietušajam nodarīts smags miesas bojājums.

Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības līdz pieciem gadiem.

Drošības policijā (DP) pēc dienesta pārbaudes, kas notika pēc avārijas, ir izanalizēti notikušā negadījuma apstākļi un cēloņi un uzlabota valsts augstākās amatpersonas apsargājošo DP darbinieku apmācība.

Sadarbībā ar Iekšlietu ministriju ir uzlabots normatīvais regulējums Ministru prezidenta pavadīšanas jomā.

DP darbinieks un Godmaņa automašīnas šoferis pašlaik pilda citus dienesta pienākumus, taču netiek atklāts, vai tas ir saistīts ar automašīnas vadīšanu.

2008.gada 18.jūnijā Godmanis (LPP/LC) Rīgā, Brīvības un Kalpaka bulvāra krustojumā, cieta avārijā, kas notika, saskrienoties pasažieru mikroautobusam Sigulda-Rīga ar valdības dienesta automašīnu Audi A8.

Negadījumā galvas traumu guva Godmanis, kāju traumēja arī busiņa pasažiere. Bez Ministru prezidenta automašīnā atradies šoferis, miesassargs un premjera biroja vadītājs Juris Radzēvičs, kuri negadījumā gan necieta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas