Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Godmaņa laiki, bet birokrātija kā Brežņeva laikos

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Tomats
T
Ko DIENA raksta? NESAPROTU!! Kas tās par muļķībām, ka tiesa tagad būs par "starpnieku" starp ierēdņiem un to vadītājiem - arī ierēdņiem. Likums neko tādu neparedz!
lielas, nepārskatāmas
l
Nedomāju, ka visu un visa apvienošana ir labākais līdzeklis efektivitātes paaugstināšanai. Te ir divas pieejas - viena - lielas, nepārskatāmas iestādes ar milzīgi plašām pilnvaru robežām un neskaidru atbildību, otra - nelielas, viegli pārskatāmas iestādes ar skaidrām pilnvaru robežām un skaidrību, kas par ko atbild. Kas sabiedrībai izmaksā dārgāk - grūti pateikt.
Visu zemju ...
V
Apvienot var visu ar visu. Arī darba devēju un darba ņēmēju (pašnodarbinātais). Arī iestādi, kuras funkcijas ir izstrādāt standartus kontrolēt to ievērošanu ar izpildītājaģentūru. Arī darba devēji varētu būt krietni mazāk - tas noteikti būtu lētāk, nekā šobrīd, kad katras piparbodītes īpašnieks uzskata sevi par lieluzņēmēju, kuram noteikti jābrauc lepnā džipā, jādzīvo lepnā villā un vismaz 2 reizes gadā jābrauc uz citvalstu kūrortiem atpūsties no veikala inkasēšanā gūtā saguruma. Vislabāk, ja darba devējs vispār būtu tikai viens - kā padomju laikā - apvienotā Latvijas valsts.
Latīņamerika
L
Ko Jūs, Aiva, te murgojiet? Kāds te dialogs? Ar ko? Ar populistiem un politiķiem no arodbiedrībām, kurām sen neinteresē reālās darba ņēmēju intereses, bet tikai iespraukšanās politiskajā elitē? Ar Darba devējiem, kuri Latvijā ir visdārgākie Eiropā? Ar darba devējiem, kuri Latvijā paņem ievērojami lelāku pīrāga daļu no saražotā kopprodukta vai sniegtā pakaplpojuma maksas, nekā citviet pasaulē. Ar darba devējiem, kuriem Latvijā, atšķirībā no pārējās ES ir nepieciešamas visdārgākās mašīnas un vislepnākās villas Ar Latvijas tirgotājiem, kuru veikalos ir visdārgākie produkti?
Bille
B
Sudraba pašlaik liekas vienīgā, kas daudz maz spēj patrenkāt brežņeviski neefektīvo valsts sektoru. Par darba efektivitāti. Ir 8:38, bet īstā komentēšana tikai vēl sāksies.
politiskā kontroliere
p
Vai Godmanis vainīgs, ka Latvijas cilvēki darba tikumu ir mācījušies Brežņeva laikos? Efektivitāte ir zema gan privātajā, gan valsts sektorā. Un, kad nu to mēģina kaut kā sasaistīt ar algām, tad pirmā, kas skrien pie saskaņiešiem un bļauj, ir politiskā kontroliere Sudraba, kurai tīk mācīt citus, bet netīk efektivizēt savu dārziņu.
Atbalstu
A
Latvijas institūta likvidāciju! Jau sen neizprotu Latvijas institūta darbības jēgu, labuma nekāda, ja neskaita tās pāris nepārliecinošās brošūriņas.
hmm
h
eiropa nav kontinents..starp citu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas