Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Godmanis: grozījumi nokavēti; ar SVF jāvienojas par taktiku

“Mēs gatavojām budžeta grozījumus marta sākumā. Jo ātrāk būtu izmainīts, jo mazāks grieziens būtu jāveic. Mēs esam nokavējuši,” ar smagu nopūtu uz jautājumu, kā vērtējat budžeta grozījumus otrdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes, atbildēja bijušais premjers Ivars Godmanis (LPP/LC). I.Godmanis izteica šaubas, ka uz otro lasījumu ministri spēs strauji samazināt izdevumus savās nozarēs.

Viņš valdībai rosina vienoties ar Starptautisko Valūtas fondu un Eiropas Komisiju, lai jūnijā varētu saņemt tikai daļu aizdevuma summas un strukturālās reformas veikt līdz rudenim. Ir jāsaņemas un jāvienojas par taktiku - soli pa solim, lai līdz rudenim varētu izdarīt, sacīja I.Godmanis.

“Vissliktākais variants ir, ka Saeima groza budžetu un kreditori saka, ka tas neder. Tad parādās tā informācija, kas galīgi nevar parādīties - par pensiju samazināšanu un pārdošanu. Kad slēdzām vienošanos ar kreditoriem, ielikām divus pamatakmeņus – turam lata kursu un neaiztiekam pensijas,” uzsvēra ekspremjers.

Uz jautājumu, uz kā rēķina izdevumus vēl varētu samazināt, I.Godmanis rosināja diskutēt par turpmāku algu samazināšanu, neatbrīvojot “milzīgu skaitu” cilvēku.

Viņš uzsvēra, ka lata devalvācija nav pieļaujama par būtiskāko argumentu minot Baltijas valstu tirgu. “Mūsu galvenie eksporta un importa partneri ir Igaunija un Lietuva nevis Zviedrija, Krievija vai Vācija. Nojaucot kursu vieniem pašiem, mēs tirgu saārdīsim. Iekšējais Baltijas tirgus ir ļoti svarīgs. Ja sākam ar kursu spēlēties, mēs paliksim bez atbalsta. Kārpīsimies ar Valsts Kases problēmām un zemu kursu.”


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas