Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Godmanis liek KNAB izvērtēt, vai ir pamats disciplinārlietai pret Jurašu

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) izdevis rezolūciju, kurā uzdevis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka pienākumu izpildītājam Alvim Vilkam izvērtēt, vai, balstoties uz dokumentiem, kurus premjers saņēmis no iekšlietu ministra Mareka Segliņa, ir pamats ierosināt disciplinārlietu pret KNAB izmeklētāju Juri Jurašu.

Premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis pastāstīja, ka I.Godmanis KNAB vadībai uzdevis arī iepazīties ar informāciju, kas atrodama Valsts ieņēmuma dienesta (VID) ģenerāldirektora Dzintara Jakāna ziņojumā par finanšu darījumiem, nodrošinot tās konfidencialitāti.

KNAB pārstāve Diāna Kurpniece Dienai apstiprināja, ka materiāli no Ministru prezidenta saņemti. A.Vilks ar tiem iepazīsies un tad lems, vai ir pamats vērtēt J.Juraša disciplināratbildību. Kā norādīja D.Kurpniece, dokumentos minētos faktus KNAB nekomentēs, jo tie esot konfidenciāli, tāpēc par tiem būtu jārunā ar "iestādi, no kurienes šī informācija nāk".

Viņa arī norādīja, ka KNAB nav saņēmis informāciju par to, ka saistībā ar  J.Juraša darbībām būtu uzsākts kriminālprocess, kā izskanējis medijos. D.Kurpniece arī noliedza medijos izskanējušo informāciju, ka KNAB būtu uzdots J.Jurašu līdz dienas beigām no amata atstādināt.

Ar pašu J.Jurašu, kurš atrodas atvaļinājumā, Dienai sazināties neizdevās.

LETA ziņo, ka tiesībsargājošās iestādes sākušas kriminālprocesu saistībā ar J.Juraša darbībām. Kriminālprocess sākts aizdomās par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijās par 2007.gadu, neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos 2007.gadā un tās turpināšanu 2008.gadā, kā arī iespējamo noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju pēc Krimināllikuma 19.nodaļas un 24.nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi tautsaimniecībā", "Noziedzīgi nodarījumi valsts institūciju dienestā".

Tomēr VID, kura uzmanības lokā iepriekš nonāca virkne KNAB amatpersonu, tostarp Jurašs, LETA sacīja, ka par konkrēto KNAB amatpersonu nekādi komentāri netiks sniegti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas