Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Godmanis liek KNAB izvērtēt, vai ir pamats disciplinārlietai pret Jurašu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
auns
a
Vajadzēja aizsūtīt Gundarbērziņam uz vērtēšanu, viņš pateiktu, kā ir un kas jādara.
AAA
A
De facto: KNAB darbinieku finanses neviens īsti nekontrolē Diena Svētdiena, 18. maijs (2008) 21:24 AA Komentāri: 29 Vērtējums: -36 Drukāt Sūtīt draugam Komentēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki pēdējo gadu laikā uzsākuši vērienīgas privātmāju celtniecības un iegādājušās dārgus auto, tomēr viņu finanšu darījumus neviens īsti nepārbauda, bet, ja arī kontrolētu, pārbaudes rezultāti, visticamāk, nenonāktu publiskajā telpā, tā svētdien vēstīja Latvijas televīzijas raidījums De facto. Kāds KNAB galvenais speciālists kopā ar kādu privātpersonu iegādājies māju un zemi Jūrmalā, nopircis 2004.gada BMW X5 automašīnu un motorolleru. Vērtīgie pirkumi reģistrēti uz firmas vārda. Deklarācijā atspoguļojas arī parādsaistības 370 tūkstoši eiro apmērā, vēstīja LTV. KNAB skaidro, ka katru gadu iekšējās kontroles dienests izvērtē savu darbinieku tēriņus, uzsverot, ka līdz šim nav radušās šaubas par nelikumībām. “Tā ir iekšēja informācija, kas simtprocentīgi tiek pārbaudīta, taču iestādes kompetence, kura ir tiesīga vērtēt jebkuras amatpersonas ienākumu un izdevumu samērīgumu un veikt nodokļu uzrēķinu, ir Valsts Ieņēmumu dienests,” sacīja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs. Savukārt VID sacīja, ka viņu kompetencē to pārbaudīt neesot. “VID kompetencē nav amatpersonu ienākumu deklarācijā norādīto ziņu patiesuma pārbaude. VID kompetencē ir sekot, lai deklarācijas tiktu savlaicīgi iesniegtas un pārbaudīt sarakstus, kurus iesniedz iestādes par amatpersonām,” sacīja VID pārstāve Agnese Grīnberga. Jau vairākus gadus VID un KNAB nav radis kompromisu un izlēmis, kam kas būtu jāpārbauda, ziņoja raidījums.
aka saka
a
Manējos neaiztieciet,manējie ir labie.
AD
A
Šī "lieta" ļoti atgādina "lietu", kuru savā laikā TPisti (nez kādā partijā ir Jakāns un Segliņš?) safabricēja pret Repši. It kā pārkāpuma "pētīšana" tika stiepta un staipīta un galu galā izčibēja, jo nekāda pārkāpuma nemaz nebija. Bet vajadzēja kaut kādu ieganstu, lai varētu kladzināt - re, ka izmeklē, re, ka izmeklē!
Jānis
J
J.Juraša ienākumu deklarācija ir nepilnīgi aizpildīta, nu un tad. Ja valsts kasei būtu kāds lats aizgājis garām, bet šajā gadījumā tā nav. Izskatās pēc TP organizēta kārtējā uzbrukuma KNAB. Lai to vislabāk izdarītu, pirmais solis ir radīt iespaidu, ka tur strādā vieni vienīgi blēži. Īstie blēži ir jau prom( Kalvīša stutētais Ilmārs un abi divi Loskutova apzadzēji). Izskatās, ka zaglis sauc: "ķeriet zagli". Jakānam pašam vajadzētu rūpīgi apskatīties, kas notiek savā iestādē, savādāk pie politiskās konjunktūras maiņas, var tikt piemērots pants par amatpersonas bezdarbību.
Hujz
H
Ej izvērtē, vai ir pamats disciplinārlietai pret jakāna piegulētāju sportu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas