Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Godmanis optimistiskāks par SVF prognozēm

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) joprojām ir optimistiskāks par Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izvirzītajām Latvijas ekonomikas attīstības prognozēm, uzsverot, ka izdosies izvairīties no tik slikta scenārija piepildīšanās. Premjers pēc tikšanās ar SFV pārstāvjiem uzsvēra, ka "nevajag dramatizēt situāciju par pesimistiskiem tautsaimniecības attīstības scenārijiem", vēsta LETA.

SVF pārstāvji norādīja, viņuprāt, straujas ekonomiskās attīstības bremzēšanās pazīmes un izteica pesimistiskas prognozes par IKP pieaugumu 2008.gadā un attīstības tempu tālāku pazemināšanos 2009.gadā. Straujākas attīstības atjaunošanos pārstāvji prognozēja 2010. gadā.

Šogad SVF Latvijas iekšzemes kopprodukta izaugsmi prognozē 3% apmērā, nākamgad - 0,75% apmērā, bet 2010.gadā Latvijas ekonomika jau atkal varētu sasniegt daudz straujāku attīstību.

Premjers I.Godmanis sarunās savukārt uzsvēra jaunākos datus - par no darba atbrīvoto un pieprasīto darbinieku skaita bilanci, kas esot pozitīva – nepieciešamo darbinieku skaits ievērojami pārsniedzot no darba atbrīvoto strādājošo skaitu. I.Godmanis iepazīstināja arī ar datiem par t.s. riska kredītu īpatsvaru, kas pēc komercbanku sniegtās informācijas ir nemainīgi zems (0.6%), kā arī informāciju par 2008.gada valsts budžeta ieņēmumu izpildi pirmajā ceturksnī.

Savukārt SVF misijas vadītāja Reičela van Elkana žurnālistiem norādīja, ka SFV joprojām saglabā savu pesimistisko prognozi par Latvijas turpmāko attīstību un izvirzītās prognozes esot pat "optimistiskais variants", vēsta LETA.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas