Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Godmanis pieļauj vēlēšanu sistēmas maiņu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
asd
a
Nu ko, no citāta "Partiju reālo spēku noteiks, cik piedalīsies abās [pašvaldību un Saeimas] vēlēšanās. Ja tur būs slikti rādītāji, tad es neizslēdzu, ka mēs varētu arī runāt par dalīto vēlēšanu sistēmu" var secināt, ka Godmanis teica: "Gribat vēlēšanas sistēmu, nepiedalieties Saeimas un pašvaldību vēlēšanās".
aukstā vasara '2008
a
Vēlēšanu sistēmas maiņa būtu tautas nomierināšana un uzmanības novēršana no cīņas pret divdesmit gadus valdījušo politisko eliti. Mācīsimies izvēlēties, par ko balsot, un, ja labu izvēli neredzam, organizēsimies paši un kaut vai izveidosim jaunu tautas fronti, tikai nepieļaujot, ka tajā varu sev izmāna "tie paši vēži citā kulītē un ar citām sejām".
Juris
J
Ir iespējams būtiski uzlabot vēlēšanu sistēmas procesu ar minimālām maiņām: 1. 2010. gada Saeimas vēlēšanās ļaut deputātu kandidātiem kandidēt tikai vienā vēlēšanu apgabalā. 2. Vēlēšanu apgabalus sadalīt mazākos, kuros ievēlētu septiņus līdz deviņus deputātus. 3. Rīkot pirms un pēc vēlēšanām regulāras, no partijām neatkarīgas sanāksmes, kurās vēlētāji varētu iztaujāt savus apgabalu deputātus par viņu aktivitāti un balsojumiem Saeimā. 4. Ieviest maiņas Saeimas mājas lapā, lai vēlētāji varētu ātri un viegli noskaidrot, kā katrs Saeimas deputāts ir konkrētā jautājumā balsojis.
Latviju Latvijā
L
Vai Tu kādreiz esi painteresejies, no kura gada ES sāka investēt Īrijā? Vai Tu kādreiz esi painteresejies, no cik gadiem Īrijā iet pensijā? Vai Tu kādreiz esi painteresejies, kāda Īrijā ir dzimstība unkāda tur ir strādājošo un pensionēto skaita attiecība?
Ilona
I
Lai nomainītu padomju sistēmu,jāmaina vēlešanu sistēma!
Īriju Latvijā!
Ī
Jāmaina ir velēšanu un nodokļu sistēmu,jāievieš Īrijas pensiju likumu!
Jaunietis
J
Jā, būtu interesanti īsti precīzāk uzzināt, kā ir ar mūsu ministru prezidenta Godmaņa sirdsapziņu un kā politikā vispār ir ar sirdsapziņu? Kā ir ar sirdsapziņu Eiropas Savienībā. Kā ir ar sirdsapziņu ekonomikā, attiecībās ar Krieviju? Kā ir ar morāli un kas ir tās augstākās vērtības, kas Eiropu tur kopā. Vai tiešām tiek bīdīti "pliki" politprojekti un ir vienas vienīgas "intereses"?
Lelle
L
Braucam arvien lielākā pakaļā ar visu Godmana sirdsapziņu, kas pa visām šuvēm šim izspiedusies... Saldus sapņus visiem latvju bērniem...līdz rītam...
delfīns
d
Godmanis KNL beigās pateica, ka sirdsapziņa nav galvenais. Tiešām, kāda politiķim sirdsapziņa?
Oskars
O
Kremlis atsūtījis jaunu uzdevumu,lai vecos nekad nevarētu IZMEST.
Žuks
Ž
Neesiet tik labticīgi, kaut gan labticība nav nosodāma īpašība, ja tiks mainīts vēlēšanu likums, tad tikai visdrīzāk ar mērķi palikt pie siles. Par toliecina kaut vai kas kā visi cenšas palikt "savās vietās" gadījumos, kad Rietumu demokrātijas valstīs amatpersonas noteikti būtu atkāpušās.
Andrew
A
izraadaas pleskavas shoseja lasa tomeer apollo :D
tk
t
Vēlēšanu sistēmai jātbilst valsts pamatlikumam jeb Satversmei. Šobrīd tas tā nav.
lūriķis
l
Ir naivi cerēt,ka kāda no partijām,esot pie varas,labprātīgi piekritīs mainīt vēlēšanu sistēmu.
vecais-2
v
Mažoritāro vēlēšanu sistēmu jau uz nākamajām vēlēšanām, nevis nezināmā nākotnē. Citādi viss turpināsies pa vecam: ar garu muldēšanu, solīšanu, pozitīvisma kampaņām un pāri visam neierobežota valsts nozagšana un nesodāmība!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas