Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Godmanis pusotru stundu ar Vešņakovu runā par Gruzijas notikumiem un starpvalstu turpmākajām attiecībām

Ministru prezidentam Ivaram Godmanim piektdien bijusi pusotru stundu ilga tikšanās ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu.

Vēstnieks aģentūrai BNS pastāstīja, ka saruna notikusi pēc viņa iniciatīvas un tajā apspriesti divi jautājumu bloki - notikumi Gruzijā un Latvijas-Krievijas attiecības.

Godmanis Krievijas vēstniekam apliecinājis, ka Latvijas vērtējums par šiem notikumiem neatšķirsies no Eiropas Savienības nostājas.

"Tēmas bija divas - augusta notikumi Kaukāzā, Gruzijā.. Krievijas vērtējums par šiem notikumiem. Šā vērtējuma salīdzinājums ar citu valstu, tostarp Latvijas, Eiropas Savienības un ASV, vērtējumu. Runājām par to, kā redzam šā konflikta risinājumu. Otra tēma bija - Latvijas un Krievijas attiecības. Kā tiks realizēts šā gada plāns visaugstākajā līmenī.. Kā arī tika apspriesta mūsu valstu līgumtiesiskās bāzes attīstība," sacīja Krievijas vēstnieks.

Lūgts rezumēt sarunu, Vešņakovs uzsvēra: "Pozitīvais ir tas - ja augustā šādai nopietnai sarunai laika nebija, tad tagad šāds laiks atrodas, neraugoties uz to, ka valdībai pašlaik ir nopietna situācija tieši budžeta sagatavošanas kontekstā."

"Dialogs ir sācies, lai gan tam bija jāsākas jau sen. Cik saprotu, šī Latvijas premjeram bija pirmā tikšanās ar oficiālu Krievijas pārstāvi, kurš argumentēti un secīgi izklāstīja Krievijas viedokli par situāciju, kas radās Dienvidosetijā. Tas, ka tiku uzmanīgi uzklausīts ar jautājumiem un manām atbildēm, ir pozitīvi," viņš teica.

Latvijas premjers esot dalījies arī savā "situācijas redzējumā un savā izpratnē par šiem notikumiem". "Dialogs vienmēr ir labāk, nevis ja vienu pusi neklausāmies vai vispār nepamanām. Rezultātā premjera pozīcija bija tāda, ka Latvijas nostāja neatšķirsies no Eiropas Savienības nostājas.. Jūs zināt, ka tā atšķīrās un nopietni. To es arī pateicu," klāstīja vēstnieks. Viņš norādīja, ka līdz šim Latvija savu pozīciju par šiem notikumiem bija balstījusi uz vienpusēju informāciju, neuzklausot Krieviju.

Vēstnieks informēja, ka tikšanos lūdzis jau 26.augustā, taču tā notikusi tikai piektdien. "Iniciatīva tomēr, es teiktu, bija abpusēja, lai gan pamatā tā bija mana. Es jau 26.augustā vērsos ar lūgumu tikties, lai apspriestu aktuālās problēmas. Tad nebija iespēju, bija saspringts laiks. Pirms dažām dienām saņēmu apstiprinājumu, ka tikšanās būs," pastāstīja Vešņakovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas