Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Godmanis: samazinājums par 700 miljoniem nereāls; piedāvās jaunus nodokļus

Demisionējušais premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) pirmdienas rītā intervijā _LNT _atteicās komentēt valdības veidošanas procesu un LPP/LC iesaistīšanos valdībā. Es runāšu par ekonomiku, jo tas ir daudz svarīgāk, norādīja I.Godmanis. Lai palielinātu budžeta ieņēmumus, valsts budžetu plānots ne tikai grozīt, bet arī ieviest jaunus nodokļus. “Ja gribam paturēt budžeta deficītu pie 5%, tad vajadzētu mazināt izdevumus tuvu par 700 miljoniem. Tas principā, pēc manām domām, nav reāli,” sacīja I.Godmanis.

Finanšu ministrija rosina mazināt ministrijās izdevumus vairs ne tikai proporcionāli, kā tas bija pirmajos budžeta grozījumos visiem par 15%. Samazinājums ir gan Satiksmes ministrijas daļā, gan Labklājības ministrijas daļā, gan veselības, diemžēl, teica I.Godmanis. Tas neapmierinās nevienu resoru, viņš prognozēja.

Aizejošā valdība rosinās ieviest arī jaunus nodokļus, lai ne tikai samazinātu izdevumus, bet arī palielinātu ieņēmumus.

Valdība rosinās palielināt nodokļu ieņēmumus no kapitāla pieauguma un dividendēm. Tas atstāšot iespaidu tikai uz akcionāriem, ne uzņēmuma darbību, teica I.Godmanis. Diskusijas būšot ļoti nopietnas, jo jāskatās, vai tas nesīšot augļus. Viņš atkārtoja jau iepriekš pausto, ka “man tāda sajūta, ka nodokļu palielinājums ir izsmelts.”

Otrs priekšlikums saistīts ar nekustamā īpašuma nodokli dzīvojamai platībai, kas skartu iedzīvotājus. Paredzēts arī  neapliekamais minimums, jo "mēs nevaram prasīt nodokli no tiem, kas nevar samaksāt", sacīja I.Godmanis. Šobrīd par dzīvojamo platību maksājam tikai zemes nodokli. 

“Mēs gatavojam visu informāciju, lai jaunā valdība varētu turpināt darbu nevis sākt no plikas vietas,” teica premjers.

“Redziet, kā mainās dienas kārtība, pagājušā gada pavasarī galvenie jautājumi mums bija augsta inflācija un darbaspēka trūkums, tagad šie jautājumi ir pilnīgi noslaucīti no galda.”

I.Godmanis (LPP/LC) un finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) pirmdien preses konferencē sīkāk informēs par šā gada budžeta grozījumiem. Tā sāksies 11:00.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas