Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Godmanis: Šlesers ar Telia Sonera nerunāja valdības vārdā

Ainārs Šlesers (LPP/LC) ir ticies ar Telia Sonera pārstāvjiem tikai kā savas nozares ministrs, taču viņam nebija pilnvaru runāt visas valdības vārdā. To žurnālistiem Briselē ceturtdien paziņoja premjers Ivars Godmanis (LPP/LC), komentējot satiksmes ministra paziņojumus ka risinājumu Lattelecom (LT) un Latvijas Mobilais telefons (LMT) privatizācijas īstenošanai viņš redz valsts a/s Latvijas valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) iesaistīšanā. I.Godmanis uzsver, ka gala lēmums būs jāpieņem valdībai.

Iepriekš gan A.Šlesers, gan I.Godmaņa pārstāvis Edgars Vaikulis bija apstiprinājuši, ka premjers ir bijis informēts par notiekošajām sarunām ar Telia Sonera ļaudami noprast, ka tas nozīmējis arī valdības vadītāja atbalstu. No I.Godmaņa paša teiktā izriet, ka vēl lēmums nav pieņemts un satiksmes ministrs nebija pilnvarots spert konkrētus soļus. “Šlesers runāja tikai savā vārdā, valdības vārdā viņš neko nevar teikt,” sacīja premjers, uzsverot, ka sarunas par uzņēmumu privatizācijas īstenošanu vēl turpināsies. I.Godmanis joprojām uzskatot, ka LT un LMT privatizācijas jautājums jārisina izsoles ceļā un nav pieļaujama monopola izveidošanās.

A.Šlesera trešdien sarunās ar LT un LMT līdzīpašnieces TeliaSonera (TS) pārstāvjiem izteiktā jaunā priekšlikuma būtība ir vienkārša. Tā paredz LVRTC piederošo 23% LMT daļu apmaiņu pret TS piederošajiem 49% LT daļu. Tomēr A.Šlesera idejas reāla īstenošana var būt gana pretrunīga. Patlaban nav skaidrs, kāds būs valsts šādā darījumā iegūtās naudas daudzums. Nav skaidrs arī, kas pēc apmaiņas darījuma īstenošanas, kurš nodrošinās, ka valsts tieši un netieši kļūs par 100% LT īpašnieci, notiks ar šā uzņēmuma privatizāciju un kāds būtu labums no LT nonākšanas LVRTC paspārnē, kas tiesai nodotās digitālās TV lietā ieguvusi pretrunīgu slavu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas