Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Godmanis šodien izlems, vai pieņemt Demakovas demisiju

Kultūras ministre Helēna Demakova (TP), kuras paspārnē noslēgtais daudzmiljonu līgums par koncertzāles projekta izstrādi radīja rezonansi sabiedrībā, pirmdien paziņoja par atkāpšanos no amata. Jau iepriekš veselības stāvokļa dēļ viņa bija apsvērusi iespēju atstāt posteni, solot lēmumu pieņemt februāra sākumā.

Taču izšķiršanās ir notikusi agrāk — dienu pēc tam, kad TV3 raidījums Nekā personīga parādīja savu tikšanos ar H.Demakovu Rīgas lidostā, no kuras ministre devās uz Parīzi. H.Demakova pirmdien arī paziņoja, ka neplāno startēt ne pašvaldību, ne Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kā arī neatjaunos Saeimas deputātes mandātu. Premjeram Ivaram Godmanim (LPP/LC) kultūras ministres iesniegums par atkāpšanos nebija negaidīts, pirmdien vakarā viņš par to uzzināja, esot partijas valdes sēdē, un tāpēc nebija ar ministres argumentāciju vēl iepazinies, Dienu informēja premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis. Tāpēc valdības vadītājs tikai otrdien varēs pateikt, vai pieņems ministres demisiju. Premjers arī bijis informēts, ka uz Parīzi kultūras ministre devusies, lai saņemtu ārstu konsultācijas. Tautas partija respektē savas kolēģes H.Demakovas lēmumu un, konsultējoties ar kultūras darbiniekiem, apspriedīs arī viņas ierosinājumu Kultūras ministrijas vadību turpmāk uzticēt uzņēmējam, aktierim, Cēsu domes deputātam un arī TP dibinātājam Jurim Žagaram, Dienai sacīja TP valdes loceklis Māris Kučinskis. Taču šonedēļ TP lēmumu, visticamāk, nepieņems. Nākamajā nedēļā to varētu skatīt jau kontekstā ar premjera piedāvājumu samazināt ministriju skaitu. Viens no priekšlikumiem paredz Kultūras ministrijas apvienošanu ar Izglītības ministriju. M.Kučinskis uzsvēra, ka dažādi var vērtēt vienu vai otru ministres lēmumu, taču H.Demakovas ieguldījums kultūras dzīvē "neapšaubāmi atstās paliekošu iespaidu". Paziņojumā medijiem ir norādīts, ka H.Demakova "šajos apstākļos, kad publiski izskan liberālajā ideoloģijā sakņotas, bezatbildīgi plašas kultūras institūciju, piemēram, desmitiem muzeju apvienošanas un pārprastas optimizācijas idejas, viņa nevar uzņemties atbildību par Kultūras ministriju, jo veselības stāvoklis liedz pilnvērtīgi piedalīties publiskajās debatēs un politiskajā procesā". Viņasprāt, kultūras nozarei ir nepieciešama aktīva vadība, kas plaši piedalītos politiskajās diskusijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas