Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Godmanis sola ar Veldri pārrunāt zirgu jautājumu

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) drīzumā sola pārrunāt ar aizsardzības ministru Vinetu Veldri (TP) jautājumu par jātnieku godasardzes izveidošanas lietderību esošajā valsts budžeta situācijā. Kā Dienai pauž premjera padomnieks Edgars Vaikulis, iecere tiks apspriesta saistībā ar kopējo izdevumu samazināšanu un štata funkciju optimizāciju.

Diena jau rakstīja, ka V.Veldre iecerējis uz Zemessardzes bāzes izveidot jātnieku godasardzi valsts tēla spodrināšanai — tā piedalītos dažādos valstiski nozīmīgos pasākumos un svinīgās ceremonijās. Idejas pamatā ir doma turpināt Latvijas pirmās brīvvalsts laikos izveidotā Jātnieku pulka eskadrona tradīcijas. Plānots, ka zirgi tiks izmantoti modernās pieccīņas sportistu treniņos un sacensībās. Patlaban ministrijā tiek izstrādāta attiecīgo normatīvo dokumentu bāze, lemts par ekipējumu, zirgu uzturēšanas vietām. Pēc Dienas aptuvenajām aplēsēm tas no budžeta prasīs vismaz 100 000 latu un ik gadu zirgu uzturēšanai papildus jāpiešķir vēl ap 70 000 latu, neskaitot izvietošanas, piesaistīto cilvēku, kā arī apmācības izmaksas. I.Godmanis ministra ieceri nav atbalstījis — viņaprāt, lietderīgāk ministrijas līdzekļus novirzīt ekipējuma uzlabošanai armijā dienošajiem karavīriem. Arī valsts kontroliere Inguna Sudraba ir skeptiska — viņa iesaka ministrijai līdzekļus ieguldīt karavīru medicīnas aprūpē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas