Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Godmanis sola palielināt IeM darbinieku algas par 91 latu

Valsts budžetā ir rasta iespēja piešķirt Iekšlietu ministrijas (IeM) darbinieku algu palielināšanai vairāk nekā 8 miljonus latu, kas ļaus no 1.janvāra paaugstināt atalgojumu vidēji par 91 latu pēc nodokļu nomaksas, tikšanās reizē ar IeM darbiniekus pārstāvošās arodbiedrības pārstāvjiem teica iekšlietu ministrs Ivars Godmanis (LPP/LC).

Paredzēts, ka pieaugumu veidos algas palielinājums par 46 latiem un uzturdevas kompensācijas palielinājums par 45 latiem mēnesī – no 75 latiem līdz 120 latiem, pielīdzinot tās apmēru karavīru uzturdevai, V-Dienu informēja ministrijas preses pārstāve Laura Karnīte.

Ierosinājumu veikt izmaiņas nākamā gada valsts budžeta projektā IeM trešdien iesniedza Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai.

Jau vēstīts, ka vēl otrdien pēc tikšanās ar arodbiedrībām Godmanis solīja vien 65 latu algas pielikumu pēc nodokļu nomaksas, lai gan iepriekš solīja par 100 latiem lielākas algas.

Lai nodrošinātu iepriekš plānoto IeM dienestu darbinieku algu pieaugumu par 30%, bija nepieciešami 33 miljoni latu, taču valdībā apstiprinātais valsts budžeta projekts ministrija šim mērķim saņēma tikai 16,6 miljonus latu.

Kopējais IeM budžets 2008.gadā ir samazinājies par aptuveni 25 miljoniem latu, ko veido galvenokārt ārvalstu finanšu palīdzības sarukums - ministrijas budžetā vairs nav Šengenas finanšu programmas līdzekļi vairāk nekā 41 miljona latu apjomā. Dotācija no vispārējiem ieņēmumiem IeM ir palielinājusies par 14,2 miljoniem latu, plānots arī pašu ieņēmumu pieaugums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas