Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Godmanis: Var ietaupīt, būtiski samazinot ministriju skaitu

Ekspremjers, Eiroparlamenta deputāts Ivars Godmanis (LC/LPP) uzskata, ka reformu apstākļos totāla valdības reforma nozīmētu ministriju skaita samazināšanu līdz septiņām astoņām, papildus ietaupot ievērojamus līdzekļus.

Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā "900 sekundes" Godmanis topošo valsts budžetu nodēvēja par pēcvēlēšanu budžetu ar izmaiņām vairākos nodokļos.

Komentējot nodokļu palielināšanas politiku, Godmanis bija visai skeptisks par vairākiem nodokļiem. Viņaprāt, vajadzēja palielināt (izlīdzināt) tikai pazeminātās pievienotās vērtības nodokļa likmes, neesot īstas skaidrības, ko dos 1% PVN paaugstinājums, vai tas nepaaugstinās cenas un neveicinās inflāciju.

Kā visai bezcerīgu Godmanis nodēvēja paaugstināto nodokli automašīnām. "Tas jau agrāk ir darīts trīs četras reizes, bet vienmēr atcelts. Tas ir bezcerīgi, būs jāatgriežas pie vienādām likmēm," uzskata ekspremjers, piebilstot, ka jau tagad esot dzirdētas runas par automašīnu reģistrēšanu Lietuvā, ja tiks palielināts nodoklis, līdz ar to nauda aizies tās valsts kasē.

Kā visai sarežģītu kombināciju Godmanis novērtēja nekustamā īpašuma nodokli.

Komentējot starptautisko aizdevēju iebildumus pret otrā pensiju līmeņa iemaksu samazināšanu, Godmanis sacīja, - ja finansiāli ir nepieciešams to darīt, vienīgais, ko nevajadzētu, - samazināt līdz nullei, jo atpakaļ atgriezties būs grūti.

Viņš salīdzināja pensiju sistēmu ar citām Eiropas valstīm, - Eiropā 27 valstīs ir dažādas pensiju sistēmas, dažās tāda otrā pensijas līmeņa nav vispār, piemēram, Igaunijā.

Godmanis prognozēja, ka šādos konsolidācijas apstākļos budžeta grozījumi būs nepieciešami 2012.gadā, nākamgad - tikai gadījumā, ja notiek ekonomiskā lejupslīde. Viņš uzsvēra, ka noteikti ir jāsaglabā kokapstrādes industrija, jo tā ir nozare, kas pašlaik uzrāda labos ekonomiskos rādītājus.

Lai kāds būtu budžets un ekonomiskā situācija, 2012.gadā, visticamāk, nebūs iespējas paaugstināt nodokļus, varētu pat būt, ka tie ir jāsamazina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas