Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Godmanis, visticamāk, atjaunos deputāta mandātu; ministri nodomus neatklāj

Premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis aģentūrai BNS norādīja, ka Godmanis par saviem nākotnes plāniem atbildēs tikai tad, kad būs apstiprināta jaunā valdība. Taču premjeram ir deputāta mandāts, kuru, visticamāk, arī atjaunos, līdzīgi kā ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks, kurš ilgstoši atrodas uz slimības lapas un atkopjas pēc operācijas, un satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, kuram mandāts atjaunots jau ceturtdien.
Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) līdz ar jaunās valdības apstiprināšanu, visticamāk, atjaunos deputāta mandātu, bet pārējie ministri par nākotnes plāniem pagaidām izsakās negribīgi.

Vaikulis uzsvēra, ka mainījusies situācija, jo LPP/LC nav koalīcijā. Tāpēc arī Šlesers atjaunojis mandātu, lai gan iepriekš teicis, ka to nedarīs.

Godmanim Saeimā varētu uzticēt vadīt Nacionālās drošības komisiju.

Deputāta mandāts ir arī finanšu ministram Atim Slakterim (Tautas partija), taču ministrijā aģentūrai BNS sacīja, ka ministrs patlaban nopietni strādā pie budžeta grozījumiem un par nākotnes plāniem paziņošot pēc valdības apstiprināšanas.

Savukārt tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš ("Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK), labklājības ministre Iveta Purne (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) un e-lietu ministre Signe Bāliņa visticamāk, savu nākotni saistīs ar iepriekšējo profesionālo darbību.

Lai gan Bērziņš pašlaik ir apturējis zvērināta advokāta praksi, pēc amata zaudēšanas viņš pieļauj, ka to varētu atkal atjaunot, lai gan lēmumu vēl nav pieņēmis, jo līdz šim nav bijis laika padomāt par nākotnes plāniem, informēja ministra preses sekretāre Inga Saleniece.

Savukārt Purne, iespējams, meklēšot darbu, kas saistīts ar viņas profesionālo pieredzi sociālajā jomā, sacīja ministrijas pārstāve Ilona Jurševska. Pirms kļūšanas par ministri Purne mēnesi bija Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre, bet ilgāku laiku strādāja Sociālo pakalpojumu pārvaldē, kā arī par sociālo darbinieci aprūpes centrā "Gaiļezers".

E-lietu ministre Signe Bāliņa pēc ministra amata atstāšanas plāno turpināt akadēmisko darbību, aģentūrai BNS pavēstīja ministres preses sekretāre Evita Naglinska. Bāliņa pirms kļūšanas par ministri bija a/s "Datorzinību centrs" valdes priekšsēdētāja, bet kopš 1991.gada lasīja lekcijas Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē.

Par nākotnes plāniem atsakās runāt aizsardzības ministrs Vinets Veldre (Tautas partija, TP). Viņam nav arī deputāta mandāta.

Ja tiks apstiprināta Valda Dombrovska ("Jaunais laiks") valdība, Ministru kabinetā krēslu zaudēs Godmanis, Baštiks, Šlesers, Slakteris, Veldre, Bērziņš, Purne un Bāliņa.

No esošajiem ministriem amatu saglabās ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP), pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP), veselības ministrs Ivars Eglītis (TP), pašreizējais iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP), kuram Dombrovska valdībā iecerēta tieslietu ministra vieta.

Portfeli nezaudēs arī izglītības ministre Tatjana Koķe (ZZS), vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) un "tēvzemietis" Kaspars Gerhards, kurš patlaban ir ekonomikas ministrs, bet Dombrovska valdībā būs satiksmes ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas