Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Grāmatniecības nākotni lemj cilvēki, kas grāmatas nepērk un nelasa

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
haralds
h
KasparsM LCD izstaro gaismu, tāpēc tas “grauž” acis, bet e-tinte tikai atstaro gaismu tieši tāpat kā jebkurš papīrs. ne mārutka! gaismu izstaro CRT (Cathode Ray tube), Iljiča spuldzītes un gaismas diodes. LCD gaismu vai nu laiž cauri vai ne. gaismu no tām divām tievajām "dienas gaismas" lampītēm aiz LCD režģa. ja aiz LCD režģa nolikt atstarojošu (baltu, ne spuguli!) virsmu, sanāks e-tinte, bet sāpe laikam tā, ka vai nu bilde tikai šaurā lenķī vai ar sliktu rezolūciju, ja vien LCD nav TIK plāns, cik plānu ir problemātiski izgatavot. to, ka nevis "nebūs gan" un "būs vis", bet "būs gan" un "nebūs vis" jau autōram noziņoju!
haralds
h
Sirmais - Grāmatu var izlaīt bibliotekā un nav nekādu problēmu. mini 7 X, no kurienes bibliotēkā gadās grāmatas!
......
.
Kādas grāmatas var nopirkt cilvēki ar 150-200 latu algu?
KasparsM
K
Es noteikti neatbalstu PVN paaugstināšanu grāmatām. Bet tai pašā laikā jau nav tā, ka autoram būtu automātiski jāsaņem samaksa par to, ka viņš vai viņa kaut ko raksta. Jo interesantā grāmata, jo lielāka interese un lielāki ienākumi pašam rakstniekam. Labi rakstnieki pelna labi, bet sliktie sūdzas par dzīves dārdzību. E-grāmatas ir pievilcīgas, ka dod iespēju rakstniekam apiet tradicionālo izdevniecību un pārdot savas grāmatas pa tiešo bez liela uzcenojuma. Esmu atradis ļoti interesantas e-grāmatas par $2.99, kuras pa tiešo pārdod pats autors. Autoram tas ir izdevīgi, jo viņš no pārdotās e-grāmatas saņem $2, bet no pārdotās $7 papīra grāmatas tikai $1.5. Turklāt par $3 grāmatu var pārdot daudz vairāk nekā par $7. Un pirātisms tikai palielina pārdošanas apjomus, jo tas vairo autora atpazīstamību.
rakstniece
r
nu nez vai Latvijā 100 rakstnieku maz ir. diezgan nožēlojami, ja par, mazākais, gada darbu, rakstnieks saņem aptuveni 2 - 3 mēnešu algu. 21%, protams, būtu iznīcinoši. Latvija ir valsts tāpēc, ka šī ir vienīgā zeme pasaulē, kurā latviešu valoda ir valsts valoda. politiķi zāģē zaru uz kura paši sēž, precīzāk, ne jau vairs zaru, bet stumbeni
KasparsM
K
Ja vēl visās valstīs būtu maksimālais PVN grāmatām, tad vēl varētu runāt par vienādu konkurenci utt. Bet šobrīd ir tā, ka latviešiem pat zināšanu apguvē ir grūti sacensties, piemēram, ar Lielbritānijas studentiem, kur grāmatām ir 0% PVN likme.
KasparsM
K
Tās ir tikai mīts, jo nav jau tā, ka neviens nepirks e-grāmatas. Drīzāk jau otrādi – cilvēki piratēs, ja nevarēs legāli nopirkt internetā. Un e-lasītājiem kļūstot populārākiem papīra grāmatas tāpat nelasīs. Turklāt tu tiešām domā, ka šobrīd rakstnieki daudz nopelna ar papīra grāmatām? Labi ja 1 viens no 100 rakstniekiem ar to nopelna sev iztikai.
Mao
M
Ar e-grāmatām ir liela problēma. Iedomājies - viens cilvēks velta vairākus mēnešus, lai rūpīgi uzrakstītu, iegulda milzīgu darbu un zināšanas. Bet pēc tam lielākā daļa to vienkārši kaut kur internetā nopumpē, nokopē. Viss - vai autors par šiem nopumpētajiem baitiem varēs veikalā maizi nopirkt, par dzīvokli samaksāt? Nē. Viņš elementāri nākošo grāmatu vairs nevarēs uzrakstīt. Mūziķi jau sen cīnās ar šo problēmu, bet viņi vismaz ar koncertiem kaut ko var nopelnīt. Un vēl jāņem vērā Latvijas mazais tirgus, tas nozīmē, ka tādu profesionālu rakstnieku paliks gaužām maz. Līdz ar to izvēle lasītājiem tieši tādā - nekāda.
KasparsM
K
Tur jau tā lieta, ka nav jau nekādas atšķirības. LCD izstaro gaismu, tāpēc tas “grauž” acis, bet e-tinte tikai atstaro gaismu tieši tāpat kā jebkurš papīrs.
YL
Y
Ja Latvijaā izglītība nav Nr 1, tad ar latviešiem ir cauri. Ar savu gudrību varam izkonkurēt naftu, zeltu, dzelsrudu utt. Grāmat ir izglītības un zināšanu pamatakmens. Jā nav pamata, nav un nebūs zināšanu pils. Dzīvosim būdiņās un alās.
Sirmais
S
Pinībā atbalstu viedokli,ka nevajag lobēt grāmatizdevēju biznesu Pašreiz vienkāršais cilvēks grāmatu nopirkt nevar ,vienalga ar vai bez PVN. Lētas ,mīkstos vākos, uz mazāk kvalitatīva papīra, grāmatas lasīšanai, nevis greznu dzīvokļu dizainam, grāmatnieki nemaz neizdod. Nevajag gaudot par PVN palielināšanu grāmatām kas tautai nav pieejamas , ja ir maizes, apkures,dzīvokļu un vispār izdzīvošanas problēmas.Grāmatu var izlaīt bibliotekā un nav nekādu problēmu.Pie mums tā ir pieņemts,bļaut bļaušanas pēc.
Ieva
I
Runa nav par kontrastu, bet gan par atšķrību starp papīru un elektronisko attēlu.
d
d
3000 latu visām bibliotēkām grāmatu iegādei! Ārprāts! Zināju, ka situācija drūma, bet ka tie skaitļi tik katastrofāli ...
Nav šaubu
N
ka izdzīvos tikai tas bizness, kas sadarbosies ar internetu. Daudzi e-komersanti, piemēram, ierakstu un nošu tirgoņi, ir uzkŗājuši pieredzi tirdzniecībā ar interneta stapniecību, tomēr autoru un izdevēju aizsardzība vēl nav pietiekama, jo likumīgi nopērkot vienu eksemplāru, katrs var to pavairot miljons eksemplāros un dalīt draugiem. Tāpēc pasaulē tiek domāts par jaunu nodevu- universālu licenci. Iespējams, ka drīz katram no mums nāksies tādu iegādāties- kā makšķernieka karti, piemēram, uz gadu. Nav svarīgi, cik zivis es noķeru, vai cik stundas diennaktī klausos mūziku vai lasu. Ieņēmumi tiks novirzīti autoriem, māksliniekiem un izdevējiem.
Raugi
R
Izglītībā ir publiskais un privātais sektors. Medicīnā arī. Medijos arī (kotvīzija). Tāpat grāmatniecībā ir vajadzīgs publiskais sektors, kas gādā par mācību grāmatām (zvaigzne reiz bija valsts īpašums), kā arī ekskluzīviem izdevumiem par Latvijas vēsturi un kultūru, mākslas grāmatām ar krāsainām reprodukcijām, izcilāko latviešu rakstnieku kopotiem rakstiem, utt valstij un pamattautai eksistenciāli svarīgām jomām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas