Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Grāmatvedības asociācija: ja EDS neatjaunos līdz 10.martam, izveidosies haoss

Ja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) darbība netiks atjaunota līdz šī mēneša 10.datumam, tad varētu izveidosies haoss, informēja Latvijas Grāmatvedības ārpakalpojumu asociācijas sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis.

"Pašlaik tas, ka EDS ir slēgta, vēl nav tik kritiski, bet, ja sistēmas darbība netiks atjaunota līdz 10.martam, no kura tiek iesniegtas deklarācijas, tas var radīt pamatīgu sajukumu," atzina O.Fīrmanis.

"Ja deklarācijas nevarēs iesniegt elektroniski, tas nozīmē, ka viss būs jādrukā un jāiesniedz papīra formātā, jātērē laiks un resursi un jābrauc uz VID," skaidroja Grāmatvedības ārpakalpojumu asociācijas pārstāvis, norādot, ka tā būs "atgriešanās pagātnē", kas ir "neērta un apgrūtinoša".

Tāpat viņš stāstīja, ka daudzi grāmatveži ir pārgājuši uz EDS, tā iemantojusi lielu popularitāti grāmatvežu vidū.

"Grāmatvežus izbrīna fakts, ka, zinot pastāvošās nepilnības sistēmā, tās līdz šim nav risinātas," norādīja Fīrmanis. Viņš atzina, ka arī līdz šim EDS mēdza "bieži uzkārties, īpaši kritiskajos datumos", kad grāmatveži ir spiesti sistēmu izmantot arī naktīs, kad nav tik liela noslodze.

"Patlaban EDS trūkst kapacitātes, un tā nespēj apkalpot to lietotāju skaitu, kas tajā strādā," sacīja O.Fīrmanis.

Jau ziņots, ka Datu valsts inspekcijas (DVI) iepriekš piemērotais aizliegums Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskās deklarēšanas sistēmai (EDS) piektdienas pēcpusdienā ir atcelts, aģentūrai BNS sacīja Tieslietu ministrijas Administratīvā departamenta pārstāve Laura Pakalne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas