Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Grib novilcināt atlaižu atcelšanu

"Patlaban tas noteikts 24 mēneši — SM vēlas 36 mēnešus. Mēs gribētu ātrāk šo vienoto sistēmu, lai konkurence būtu plašāka," saka K.Gerhards, kura pārraudzībā strādā Konkurences padome (KP), kas Rīgas lidostas apjoma atlaides uzdeva atcelt jau pirms pusotra gada. KP lēmumu SM pārsūdzēja Administratīvajā tiesā, kura lietu plāno izskatīt 24.

septembrī. Tādējādi atlaides, kuras KP atzina par konkurenci kropļojošām, neraugoties uz to, ka SM premjera uzdevumā jau vairāk nekā gadu atpakaļ bija jāvienojas ar KP par risinājumu, darbojas līdz šai dienai. Pašreizējā atlaižu sistēma paredz labvēlīgus nosacījumus airBaltic un Ryanair — 80% atlaidi no nodevas, kas ļauj tām gadā ietaupīt miljonus latu.

Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC) un ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) pārrunājuši jautājumu par Latvijas pozīciju par ES direktīvu, kas paredz A.Šlesera aizstāvēto līdzšinējo lidostas Rīga apjoma atlaižu sistēmas atcelšanu. A.Šlesers pagaidām komentāros ir skops, taču K.Gerhards norāda — Satiksmes ministrija (SM) vēlas panākt, ka direktīvas ieviešanas termiņš tiktu pagarināts par gadu.

Jautājums par Latvijas pozīciju ir tikai pārrunāts, un, iespējams, nāksies rīkot atkārtotas tikšanās, stāsta Ekonomikas ministrijas pārstāvji. SM valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Nils Freivalds Dienai sacīja, ka SM direktīvu atbalsta, taču iebilde iespējama par tās piemērošanas laiku. Diena jau rakstījusi, ka jaunā ES direktīva nepieļauj lidostā piemērot apjoma atlaides, piemēram, atkarībā no pārvadāto pasažieru skaita, kā tas tiek darīts Rīgā. Atlaides tiek pieļautas vienīgi jaunatklātiem reisiem, kuras arī patlaban piemēro lidosta, kā arī pēc kvalitātes principa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas