Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Grigule aicinās ZZS deputātus parakstīties par referenduma rosināšanu saistībā ar Eiro ieviešanas likumu

Saeimas deputāte Iveta Grigule (ZZS) aicinās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātus parakstīties par referenduma procedūras rosināšanu saistībā ar Eiro ieviešanas likumu, lai varētu ar "Saskaņas centru'' runāt par pārējiem nepieciešamajiem parakstiem. Grigule vēlas savākt 34 deputātu parakstus, lai prasītu Valsts prezidentam Andrim Bērziņam sākt referenduma procedūru par šodien pieņemto likumu.

Pirmdien būšot skaidrs, ko ir izlēmuši ZZS frakcijas kolēģi, proti, kādu lēmumu pieņems apvienībā ietilpstošie Latvijas Zaļās partijas un "Latvijai un Ventspilij'' deputāti, skaidroja Grigule.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis prognozēja, ka apvienības Latvijas Zemnieku savienības deputāti neparakstīties par šādu ierosinājumu. "Ja es savā frakcijā varētu savākt trīs līdz četrus parakstus, tad es dodos runāt ar [apvienības "Saskaņas centrs'' (SC) Saeimas frakcijas priekšsēdētāju] Jāni Urbanoviču un mēs vācam 34 parakstus. Ja man neizdodas savā frakcijā savākt trīs četrus parakstus, tad man nav jēga runāt vairs ne ar vienu,'' skaidroja Grigule.

Ja Grigulei neizdosies savākt 34 parakstus, viņa vērsīšoties pie tautas un mēģinās savākt 30 000 parakstu tautas nobalsošanas organizēšanai.

Deputāte pauda viedokli, ka pieņemtais likums ir tehnisks, bet, ja tautai nedodot iespēju lemt, vai eiro tiek ieviests no 2014.gada, tad ir jāizmanto visi līdzekļi un jālemj par tehniskajiem jautājumiem.

Tikmēr SC gaidīšot ZZS oficiālu nostāju šajā jautājumā, un neizslēdz iespēju vākt 34 deputātu parakstus. Arī SC frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs sacīja, ka SC "vērtēs visas iespējas" un izvēlēsies piemērotāko.

Kā ziņots, Saeima šodien otrajā un galīgajā lasījumā pieņēma eiro ieviešanas likumu, kas regulēs lata un eiro vienlaicīgas apgrozības periodu, abu valūtu paralēlās atspoguļošanas periodu, skaidrās naudas nomaiņu pret eiro un citus jautājumus. Eiro ieviešanas mērķa datums Latvijā ir 2014.gada 1.janvāris. Pēc Eiro ieviešanas likuma pieņemšanas ZZS kā politiska apvienība referendumu saistībā ar eiro ieviešanu neorganizēs, bet apvienība "Saskaņas centrs" vēl tikai lems, kā rīkoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas