Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Grīnbergs: protestēt pret 16.martu varētu Uzvaras parkā

Divām organizācijām un vienai privātpersonai, kas pieteicās rīkot pasākumus leģionāru piemiņas dienā 16.martā, Rīgas dome (RD) piedāvājusi tās sarīkot citā vietā un citā laikā, taču organizācijas no tā kategoriski atteikušās. Rīgas domes izpilddirektors Andris Grīnbergs Dienai nenosauca vietas, kurās pasākumi tiktu pieļauti, jo līdz tam diskusijas neesot nonākušas. “Viņiem ir skaidri un gaiši motivēts pasākuma mērķis, tāpēc par to vispār nav runas. Ja piekristu, mēs piedāvātu attiecīgas vietas, kas ir atbilstošas iesniedzēju pasākuma prasībām,” sacīja A.Grīnbergs.

Tomēr viņš pauda viedokli, ka viena no piemērotām vietām, viņaprāt, būtu Uzvaras parks Pārdaugavā.

“Par drošām vietām varu pateikt tā: Rodinai un pilsonim Kotovam būtu jārīko pasākums Uzvaras laukumā Pārdaugavā pie pieminekļa. Tā vieta būtu atbilstoša viņa mērķiem un definīcijai. Taču par to nav ko debatēt, viņi nepiekrita. Tā ir viņu brīva izvēle, tāpēc gaidām tiesas spriedumu, kas būs zināms pēc trijiem.”

Kā jau ziņots, Daugavas Vanagu Latvijā vadītājs Jānis Atis Krūmiņš 16.martā bija pieteicis gājienu ar ziedu nolikšanuna no Doma baznīcas līdz Brīvības piemineklim no pulksten 13 līdz 14. No pulksten 10 līdz 13 pie Brīvības pieminekļa sapulci vēlējās rīkot Rodina, savukārt Genādijs Kotovs to plānoja no plkst.17 līdz 18. Drošības Policijas apsvērumi, ka pie Brīvības pieminekļa 16.martā būtu "liela dažādu provokāciju un agresīvas rīcības iespējamība no malas, kas varētu pāraugt grūti kontrolējamās nekārtībās" lika RD atbildīgajai komisijai aizliegt visus trīs plānotos pasākumus. Visi trīs vērsušies tiesā.

Ieprieš Rodina pārstāvis Eduards Gončarovs teica, ka nepārsūdzēs tiesā aizliegumu, ja domes aizliegs pulcēties visiem 16.marta publisko pasākumu iesniedzējiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas