Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Grūtups: Var kritizēt Ulmaņa apvērsumu, taču tam sekoja valsts uzplaukums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
600
6
Viss jau pareizi, tikai pats Grūtups taču šajos procesos piedalījās, nevis vēroja pa TV. Kādas tiesības tagad moralizēt? Ja sirdsapziņa pamodusies, tad viņam kā profiņam savā jomā vajadzētu domāt ko darīt, meklēt risinājumus un gatavot likumprojektus iesniegšanai Saeimā. Ja tie būs tautai tīkami, tad sabiedrības atbalsts = spiediens uz Saeimu būs un tie tiks pieņemti.
sol
s
Malacis! jau mineju,ka ex.Dr Zatleram janak atpakal uz traumam...likt kaulus kopa....nevis runat no papira,ko pats nav uzrakstijis.kaut kads kartejais idiotisms. Gods un slava ex.prezidentei VVF,kurai runas neviens nerakstija,bet runaja ar tautu saviem vardiem. nepieminesim veco Gunti Ulmani...tam galva sap par Dinamo ....ka neka akcijas ir janotur kopa ar draugeliem ...trekno gadu ministru....savicki un parejiem .... Grutupa kungs....pateicos par jusu redzejumu un sapratni.....tu esi liels Prata veders....lai butu vairak tadu,ka tu.
nn
n
uzplaukums sekoja nevis apversumam, bet lielajai depresijai ekonomikaa
Ēriks
Ē
"dažiem pat speciālās nometnēs" Ja ar kārtību, tu domā, ka drīksti teikt tikai to, kas patīk vienam "dižajam" vadonim, un tos, kas atļaujas pateikt to, ko patiesībā domā, aizsūt us "speciālām nometnēm", kur tos piebeidz, tad tik tiešām bija kārtība! Arī Staļinam bija kārtība, speciālas nometnes Sibīrījā, politieslodzītie cietumos un prishenēs, kur iespējams tev arī būtu vieta meklējama, ja tiešām gribi dzīvot tādā valstī!
nuja
n
Tu PERSONĪGI būtu gatava / s gulēt uz nārām, rubīt "speciālajās nometnēs", ar automātistu apsardzi, par maizes gabalu un ūdens krūzi ?
nasca
n
Latvijas uzplaukums notika pateicoties ļoti tālredzīgajai Satversmes Sapulces darbībai, kas izstrādāja Agrārlikumus, nostiprināja progresīvo ienākumu nodokli, ieviesa diferencētas ievedmuitas pārtikai dažādās sezonās utt. Tas viss+patriotisms veicināja attīstību un stabilitāti. Ulmaņa režīms pastāvēja tikai pēdējos sešos no 20 Latvijas neatkarības gadiem. Uzskatu, ka daļēji šis teiciens "Labie Ulmaņlaiki" ir mitoloģizēts, jo visiem nemaz tik labi negāja. Priekšstats par superlabajiem laikiem, iespējams, ir tādēļ, ka sekoja okupācija un saimniecības sagraušana.
lapsa
l
Ulmana apversumu vajag nevis vienkarsi kritizet bet pasu Ulmani par pretvalstisku darbibu tiesat. Varbut ir iestajies noilguma termins bet generalprokuraturai butu jaizmekle si lieta un janosauc lietas istos vardos. Valsts apversums. Un protams ka Stalinam ar vienu cilveku bija vieglak manipulet neka ja taja bridi valsti butu saeima un daudzpartiju sistema.
bea
b
Var kritizēt Staļinu / Hitleru, taču kārtība valstī bija, cilvēki kaut kam ticēja un darbs arī visiem bija, dažiem pat speciālās nometnēs, tā lūk.
Miks
M
nevaru pilnībā piekrist: 1) Ulmanis veiksmīgi manipulēja ar monitāriem instrumentiem, kas ļoti palīdzēja paaugstināt Latvijas eksportu uz Lielbritāniju. 2) kaut arī ekonomika uzplauka Latvijā, tā ļoti nīkuļoja Lietuvā un arī Igaunijā necik spoži negāja. Latvija dzīves līmeņa ziņā bija starp līderiem apmēram vienā līmenī ar Zviedriju, Dāniju un Somiju. 3) Latvijas lats un Šveices franka bija vienīgās Eiropas valūtas kuras jebkurā Eiropas bankā mainīja pret zeltu - tas tikai lieliski parāda cik ārzemēs finansēs kompetenti cilvēki uzticējās Latvijas ekonomikai. Varētu turpināt vēl un vēl. Tev ir taisnība - ekonomiskā krīze bija garām un ekonomikai bija jāuzplaukst, bet tas nenotika vienmērīgi visā pasaulē un šajā ziņā mēs bijām paraugs citiem.
b2
b
No sakuma bija lieli plani bet beigas no tiem vadoniem Hitlera Stalina un Ulmana nekas labs nesanaca.. mums vairak jaorentejas uz Somijas parlamentaro sistemu un Somu cinas garu!
Igors
I
Nevajag meklēt žīdus , kur to nav - vajag vienkārši paskatīties uz sevi no malas !
loģiski
l
Žīdi ar savu religisko fašismu- mēs pārāki par citiem, mēs Dieva izredzētie, izprovocēja Hitleru un apbruņoja paši ar savu ideologiju. Tā ka uz Hitleru žīdiem apvainoties nav par ko.....
Igors
I
Mums vēl daudz kas būtu jāpārdomā - kā mēs pieļāvām , ka tā saucamie džinsu un puķu spekulanti tika pie varas , Kā tas nākas , ka arāju tautai , kā mēs sevi mēdzam daudzināt , pēkšņi pamodās spekulācijas azarts , un mēs metāmies pašiznīcības apkampienos ? Acīmredzot , mums pietrūka cilvēka , kas spētu pateikt - tas nekam neder ! Brīžiem tauta atgādina brīvē palaistu kumeļu baru , kas paši nesaprot , kur viņi gribētu skriet , un šeit bez pātagas laikam neiztikt .
Q
Q
Domāju, ka A.G. ļoti labi zināja, ko pats darīja pagātnē, pie kā novedīs valsti un tautu A.Š., I.G. utml. Kā arī labi zin, ko darīs uz drupu kaudzes nākotnē. Bez jebkādas nožēlas, protams.
Q
Q
Man ir iebildumi, ka labus Saimniekus identificē arī ar labiem Valstsvīriem. Varētu tos nodalīt, pateikt, kurš ir kas, un kur tie ir noveduši ar savām uz vienu vai otru pusi tendētām darbībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Svētdiena būs saulaina un sausa

Svētdiena būs saulaina un sausa, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas