Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Gudele atsakās no kompensācijas

Pirmdien demisionējusī e-lietu ministre Ina Gudele nepieņems kompensāciju, kas viņai likumīgi pienākas pēc ministra posteņa atstāšanas. To _Dienai _apstiprināja Gudeles padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Inese Auniņa. "Ministre uzskata, ka šādā situācijā tas ir labākais lēmums, ko varēja pieņemt - atteikties no kompensācijas," pavēstīja Auniņa.

Atstājot amatu, Gudelei pienāktos 5 832 lati pirms nodokļu samaksas. Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds aģentūrai BNS sacīja, ka Gudeles viena mēneša alga ir 1 944 lati, neskaitot nodokļus, un likums noteic, ka ministrs, zaudējot amatu, saņem kompensāciju triju mēnešalgu apjomā.

Jau vēstīts, ka Gudele demisionēja pēc tam, kad atklātībā nāca fakti par viņas dzimšanas dienas svinību apmaksu no valsts budžeta.

Pieņēmumus par demisijas iemesliem, kas saistīts ar Satversmes aizsardzības biroju, Gudele nekomentēs, tā sacīja Auniņa.

Svētdien TV3 raidījums Nekā personīga, izteica minējumu, ka, iespējams, Gudelei vajadzēja nospēlēt lomu SAB direktora Jāņa Kažociņa pārvēlēšanas brīdi, darot zināmu, ka SAB viņu spiedis sadarboties. Iespējams, ka Gudele to nav izdarījusi un tāpēc zaudējusi savu krēslu, vēstīja raidījums.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas