Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Gultu nosūtīšanu uz Gruziju kavē lielās izmaksas

Latvija ir gatava uz karadarbībā cietušo Gruziju nosūtīt vēl vienu humānās palīdzības kravu, šoreiz ar gultām un nestuvēm. Pagaidām nav zināms, kad tas varētu notikt, jo krava ir ļoti apjomīga un tās transportēšana ar čarterreisu valdībai izmaksātu aptuveni 100 tūkstošus latu, tādēļ šobrīd tiek strādāts pie citiem risinājumiem.

Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārs Aivars Straume, kurš šonedēļ apmeklēja Gruziju, atgriežoties pastāstīja, ka pašlaik Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi ieradušies apmēram 70 līdz 80 tūkstoši bēgļu un ap pilsētu ir vēl apmēram 20 tūkstoši bēgļi, kuri mitinās dažādās nometnēs, telšu pilsētiņās, kā arī vairākās skolās vai vienkārši apmetušies pamestā bērnudārzā, ziņo BNS. Lai bēgļus izmitinātu, Gruzijai nepieciešamas aptuveni 30 tūkstoši gultas.

No valsts materiālajām rezervēm iespējams nekavējoties nosūtīt 1000 gultas, kā arī 30 tūkstošus nestuvju, kuras izmantojamas kā gultas, Dienai pastāstīja IeM preses centra vadītāja Laura Karnīte. Taču ieceres realizāciju kavē transporta izmaksas – airBaltic čarterreiss izmaksātu 100 tūkstošus latu.  "Šobrīd tiek apzināti citi iespējamie risinājumi," stāsta L.Karnīte, nespēdama prognozēt, kad jautājums varētu tikt atrisināts.   

IeM un Aizsardzības ministrija Latvijas vēlmi nosūtīt kravu ar gultām darījusi zināmu Lietuvai, no kuras varētu aizņemties kravas lidmašīnu, kā arī Eiropas Savienībai un NATO struktūrvienībām.

Par naudas piešķiršanu kravas transportēšanai, būs jālemj valdībai. Premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) preses sekretārs Edgars Vaikulis ceturtdien nevarēja apstiprināt, vai nepieciešamības gadījumā līdzekļi tiks atrasti. "Šis jautājums ir apspriežams. Taču līdz šim nauda Gruzijai vienmēr ir piešķirta," viņš saka, atgādinot, ka 100 tūkstoši konfliktā cietušajai valstij atvēlēti naudas izteiksmē un aptuveni 80 tūkstoši nosūtīti trīs humānajās kravās.

"Jebkurā gadījumā, kamēr premjers ir prom, nekas lemts netiks," uzsver E.Vaikulis. I.Godmanis šobrīd atrodas Ķīnā un Latvijā atgriezīsies otrdien.  

Ja, tuvojoties ziemai, bēgļu jautājums nebūs atrisināts, Latvija varētu izlīdzēt ar čuguna krāsniņu piegādi, vēstī BNS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas