Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Gundars Bērziņš: Zatlers pavasarī atlaidīs Saeimu

Tautas partijas biedrs Gundars Bērziņš uzskata, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers vēlas ieiet vēsturē kā prezidents, kurš ir atlaidis Saeimu. Intervijā laikrakstam _Neatkarīgā _viņš prognozē, ka V. Zatlers laika posmā no februāra līdz aprīlim "mēģinās pieņemt lēmumu par Saeimas atlaišanu".

"Tā būs tikai un vienīgi viņa primitīva vēlme izcelties un ieiet vēsturē kā prezidentam, kurš pēc neatkarības atjaunošanas atlaidis Saeimu. Viņš nerēķināsies ar to, ka tādējādi sarežģītajiem ārējiem finanšu apstākļiem nāks klāt nopietna politiska krīze un tas var beigties pavisam bēdīgi. Bet vēsturē paliks tikai rezultāts," iespējamo prezidenta nodomu kritizē G. Bērziņš. Viņam nav izprotams, kāpēc Valsts prezidents "brīdī, kad valsts risina globālās finanšu krīzes jautājumus, paziņo, ka steidzami jāgroza Satversme". G. Bērziņš tādējādi secina, ka prezidentam politiskās nestabilitātes padziļināšana ir svarīgāka nekā krīzes atrisināšana.

Viņš uzsver, ka nekur pasaulē nav tā, ka, ja kādam pēkšņi nepatīk parlaments vai prezidents, tad to ņem un atlaiž. "Kūdītāji par Satversmes grozījumiem cer Saeimu pārvērst pīpeņu ziedlapiņu raustītājos, kur Saeima to vien darīs kā raustīs zieda lapiņas un skaitīs – tauta mīl, nemīl, atlaidīs, neatlaidīs; mīl, nemīl, atlaidīs, neatlaidīs," teic G. Bērziņš. Ja šie grozījumi tiks pieņemti, tad, viņaprāt, pasaule sapratīs, ka Latvija vairs nav prognozējama; tā ir nestabila ar dziļas krīzes rašanās riskiem.

Pēc tam, kad intervijā kritiski izteicies par prezidenta personību, viņam tiek jautāts, kāpēc iepriekš tad tika virzīta V. Zatlera prezidenta amata kandidatūra, viņš skaidro, ka citas izvēles praktiski neesot bijis. "Var jau būt, ka manas prognozes ir nepamatotas. Tomēr pats jūtos diezgan neomulīgi. Prezidenta personības seklums - tā ir galvenā problēma," teic G. Bērziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:


Prezidents varētu izšķirties par Saeimas atlaišanu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas