Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Guntis Ulmanis uz referendumiem neies

Bijušais valsts prezidents Guntis Ulmanis nepiedalīsies nevienā no šā gada augustā gaidāmajiem referendumiem. _LTV _raidījumam _100. pants _viņš atzina, ka referendums drīzāk ir signāls politiķiem, nevis reāls darbības instruments.


G. Ulmanis atzina, ka nav liels referendumu piekritējs. Viņš uzskata, ka "šī metode ir drīzāk politiķu bezspēcības apliecinājums nekā praktisks risinājums". Viņš cer, ka politiķi izdarīs secinājumus, ka tas "ir pārmetums mūsu bezdarbībai politiskājā un saimnieciskās darbības jomā, kuras sakārtošana arī veicinātu pieprasījumu mazināšanos pēc referenduma no sabiedrības puses.

Savukārt bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga raidījumā norādīja, ka referendums ir neatņemama daļa no demokrātiskām tiesībām. "Man ļoti žēl, ka abi referendumi netika apvienoti vienā datumā, tad būtu bijis gan vieglāk tautai piedalīties un lētāk izmaksājis" norādīja bijusī prezidente, paužot, ka tādējādi varēja ietaupīt valsts līdzekļus. Viņa aicināja būt atbildīgiem pilsoņiem un izteikt savu pozīciju referendumos.

Arī pašreizējais prezidents Valdis Zatlers apliecināja, ka piedalīsies referendumā. "Protams, tas mums maksās piecus miljonus latu, bet tā ir tā maksa par demokrātiju," teica V. Zatlers, sakot, ka nevajag šajā gadījumā domāt par naudu. Viņš būtu ļoti gandarīts, ja tie, kuri ir pret referendumā pausto priekšlikumu, arī dotos pie urnām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:


Valdis Zatlers: Katram jāpiedalās referendumā

Vīķe-Freiberga plāno piedalīties referendumā par grozījumiem Satversmē

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas